עד כמה ניתן להזיז שן בינה זקופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד כמה ניתן להזיז שן בינה זקופה
    אריאל ק
    27/09/2013

שלום רב

אני בן 59 ובריא.
    לפני שנתיים נעקרה לי טוחנת עליונה אחרונה משמאל, מספר 27, שתמכה בגשר. כדי להימנע מהרמת סינוס פתוחה, החלטתי להימנע משני שתלים.

שן הבינה שאחרי הטוחנת זקופה וישרה. היא החלה לבקוע. בנקודה אחת בצד הלחי ניתן כבר לחוש בכותרת מבצבצת מחוץ לחניכיים. מצורף CT מלפני שנה. עליו מצוין כי בצמוד לשן הבינה רוחב העצם 8 מ"מ וגובה העצם 8.1 מ"מ. מצוין כי הגובה 6.3 מ"מ במרחק 2 מ"מ קדימה ואחר כך 3.9. בהמשך קדימה מדדתי כי המינימום הוא כ-3 מ"מ. מאחור העצם גבוהה יותר.

מתי להתחיל ובתוך כמה זמן נסיים ובכמה מילימטרים בערך (סדר גודל בלבד, בהתאם לנסיבות שיתגלו ב-CT עדכני ובבדיקה ובטיפול, ובלי נדר) ניתן לקדם את שן הבינה 28, להחלפה חלקית לפחות של הנשך של הטוחנת?

תודה – אריאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עד כמה ניתן להזיז שן בינה זקופה - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    30/09/2013

להתחיל - לאחר שהשן בקעה לפחות 4-5מ"מ. יש צורך בשתלים זמניים (מיקרואימפלנטס) כדי לעגן את הסגמט הקדמי של השיניים. לא ניתן להתחייב על משך טיפול, שתלוי בכמה מ"מ מתכוונים לקדם את השן. אני מקווה, שבינתיים יש תותבת חלקית, שמשלימה את החסר, כדי שהשיניים התחתונות לא יבקעו ביתר. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו