פלטה שלאחר הורדת הגשר - דחוף בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלטה שלאחר הורדת הגשר - דחוף בבקשה
    דני
    18/11/2013

שלום.

היה לי גשר במשך כשנה (פלוס מינוס), והורדתי אותו לפני קצת פחות מחודש.
    אחרי ההורדה שלו, הרופא אמר שאני צריך לשים פלטה בפה, במהלך הלילה (בשינה), כדי לשמור על התוצאה שהושגה.

הפלטה בעצם מורכבת מ-2 חלקים, בצורת הלסת שלי - פלטה עליונה, ולפטה תחתונה.
    אני פשוט מרכיב אותן על כל אחת מהלסתות בלילה, ומוריד בבוקר.

כך הוא ציין שאני צריך לעשות במשך כשנה.

מה שכן,
    לפני מספר ימים עברתי עקירה כירורגית של שן בינה כלואה. החשש שלי התמשש, וכמו שחשבתי - אני לא יכול לשים את הפלטה, מכיוון שהאיזור מקרין כאב לכל חלל הפה, כולל השיניים הסמוכות.

כואב לי לשים את הפלטות, ואני מפחד שהשיניים יחזרו למצב הקודם שלהם.. כבר 3 לילות שאני לא שם את הפלטות, וכנראה היום יהיה הרביעי !

האם זה בסדר? זה תקין לא לשים פלטות כמה ימים?
    מה עליי לעשות? לאחר כמה זמן המצב של השיניים יחזור לקדמותו במידה ולא אשים את הפלטות?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ברצוני להוסיף

דני
    18/11/2013

בהקשר להודעה הקודמת, ברצוני להוסיף שקיים אצלי כבר קיבוע בפה (אותו חוט מתכת המחובר בתוך הקשת הפנימית של השיניים).

אותה פלטה שדיברתי עליה, היא פלטה עם צורת הלסתות שלי, עם חוט מתכת באמצע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלטה שלאחר הורדת הגשר - דחוף בבקשה - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    19/11/2013

לא ניתן להשיב תוך כמה זמן השיניים יזוז. נסה להרכיב את הפלטות, אפילו לזמן קצר במהלך היום, כדי לבדוק שהן מתאימות והשיניים מתאימות להן. אם יש בעיה, פנה לאורתודונט. החלמה מהירה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו