שיניים עם רווח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיניים עם רווח
    מיטל
    29/07/2014

שלום רב,
    אני בת 32 ומעוניינת לעבור יישור שיניים רק בלסת העליונה עקב רווחים בלסת העליונה שמפריעים לי מזה שנים רבות.
    הייתי אצל מס' רופאי שיניים, בינהם גם מומחים לאורטודנטיה וגם רופאי שיניים בעלי ניסיון רב, וכולם נתנו את אותה אבחנה: הרווחים נוצרו עקב חוסר בשן אחת (שלא ידעתי על כך כי השן הינה בצד).
    הייתי רוצה לדעת מס' דברים: מצטערת מראש זה טיפה ארוך)
    1. האם אני יכולה לעשות גשר רק בלסת אחת (אין לי צורך לעשות גשר בלסת התחתונה כי היא באמת ישרה). חלק מהרופאים אמרו שאני יכולה וחלק אחר אמר לי כי תהיה עם זה בעיה בשל סגר לא תקין ומנשך לא תקין בסוף הטיפול.
    אז רציתי לדעת באופן חד משמעי כי שמעתי דעות לכאן ולכאן- האם אני יכולה לעשות רק בלסת אחת או שלא?
    2. בנוסף, הוצעו לי 2 אפשרויות לגשר : אחת- או שאביא את כל השיניים קדימה וכך אני חוסכת לעצמי השתלת שן, כי מצמצמים את המקום של השן החסרה או האופציה השנייה- לפנות מקום לשן החסרה- ובסוף היישור לעשות שתל- אוסיף כי אני מאוד מפחדת מתהליך השתלים.
    3. אמרו לי כי משך זמן הטיפול יכול להיארך בין שנה לשנתיים, אבל כל רופא אומר לי זמן אחר- חלק אומר שנה, חלק שנתיים, חלק שנה וחצי. רציתי לדעת אם ממה שאמרתי את יכולה לדעת פחות או יותר כמה זמן זה יכול לקחת לי.
    4. אמרו לי כי איני יכולה לעשות את האינוויזליין- ורציתי לדעת מדוע? אמרו לי כי רק סמכים חיצוניים יכולים להתאים לי- מדוע? פשוט בגילי יהיה קצת מוזר ללכת עם "ברזלים" על השיניים.
    5. אמרו לי שיש לי סטייה קלה של קו האמצע ואם אעשה גשר רק בלסת אחת- קו האמצע לא יסתדר ואפילו יסטה עוד- האם זה נכון? באמת אי אפשר לסדר את קו האמצע?
    6. אם אחליט ללכת על האפשרות השנייה- אמרו לי כי שתל מקדימה- יכול להיות בעייתי כי הרירית של העור שקופה ואז ניתן לראות את הבורג.
    6. האם תוכלי להמליץ לי על רופאים נוספים באזור חיפה והקריות?
    7. רציתי לדעת אם יש אפשרות אחרת במקום יישור שיניים לצמצום הרווחים (הלא גדולים) כגון ציפויים- האם זה עדיף? גם מבחינת זמן, שיקול כלכלי וכו'?
    תודה רבה על תשובתך,
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיניים עם רווח

הוספת תגובה

• שיניים עם רווח - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    01/08/2014

1. אין תשובה חד משמעית במקרים רבים ברפואה כולל במקרה שלך, ככל הנראה. כי זו לא מתחמטיקה לצערי לפחות.
    2. לא יכולה לדעת את משך הזמן הצפוי.
    3. תיתכן בעיה בהזזת שיניים מושלמת על ידי פלטות שקופות
    4. לא יכולה לענות לך אם טיפול ב 2 הלסתות יבטיח קו אמצע במקום הרצוי.
    5. איני יכולה להמליץ על רופאים.
    אם יש אפשרות של ציפויים, זה עדיף גם מבחית זמן, גם כלכלית כנרה וגם מבחינת העדר צורך לשמור את התוצאה על ידי קיבוע ו/או פלטה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו