שן סוררת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן סוררת
    סטודנטית
    21/08/2014

שלום,
    אני בת 30.. לפני חודש שמו לי טבעות מתכת בלסת העליונה והתחתונה ועקרו לי 4 שיניים. כשהייתי ילדה נשברו לי השיניים הקדמיות ושחזרו לי אותן. בתחילת ההדבקה היה לי כאב רב בכל השיניים ועם הזמן זה חלף אולם הכאב היחידי והחזק נשאר באותה שן קדמית שנדברה. האורתודנטית אמרה לי שזה קורה כיוון שהיא מאוד רגשיה בעקבות המכה שקיבלה.
    רציתי לשאול האם יש סיכוי שהכאב לא יחלוף בכלל ואם כן מה עושים במקרה כזה. הרי כל פעם צריך להדק את הברזלים ע"י כוח חזק יותר ובמקרה שלי רק מחוט חלק יש לי כאבי תופת בשן המשוחזרת. בנוסף, האם בגלל מצב זה יש סיכוי שהשיניים לא יידחפו פנימה בגלל שהשן המשוחזרת מפעילה כוח נגדי???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן סוררת

הוספת תגובה

• שן סוררת - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    21/08/2014

מומלץ שתפני לרופא/ת שיניים כללי/ת, כי חודש לאחר הפעלת הכוח, לא אמורים להיות כאבים. אולי יש בשן מצב, שדורש טיפול שורש.
    בכל הפעלת כוח, על שן, יש כוחות נגדיים על השיניים הסמוכות, כשמשתמשים ב"גשר".
    שן שמשוחזרת היא ככל שן אחרת מבחינת תגובה לכוחות בתנועת השיניים, אלא אם כן היא יצרה חיבור לעצם=אנקילוזה ואז היא אינה יכולה לזוז והשיניים הסמוכות יסתדרו בהתאמה אליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר?

סטודנטית
    22/08/2014

היי תודה על התגובה ואני אברר האם יש לי חור באותה השן. רציתי לשאול ואם במידה ולא האם יש הסבר למידת הכאבים ומה עושים בנוגע לזה?
    שאלה נוספת היא מה קורה אם באמת השן דבוקה ולא יכולה לזוז.?? אני אחרי עקירות ואז זה אומר שאשאר בלי שיניים כי הרווחים לא מצטמצמים.. מה עושה במקרה כזה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר? - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    24/08/2014

אם השן הקדמית מחוברת לעצם, קל מאוד לסגור את הרווחים לכיוון שן זו - כלומר מאחור קדימה.
    באשר לכאבים - ניתן להקטין או לבטל את הכוח הפועל על השן, אם הוא המקור לכאב, למרות שסיכוי נמוך מאוד שזמן כה רב תסבלי מכאב כתוצאה מהכוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו