מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שינים ולסתיעל01/05/2008
שלום רב,
אני בת 25 וברצוני ליישר את שיניי בצורה נסתרת.
באחת מהביקורים בנושא במרפאת אורתודנטיה ציין בפני
הרופא כי יש לי מנשך שאינו סגור -כלומר, הלסת העליונה אינה יושבת
בדיוק על התחתונה.
רציתי לשאול האם בעיה כזו עלולה להגביל את האפשרות ליישור נסתר?
האם יש אפשרות שיהיה צורך בהתערבות כירוגית, והאם ניתן ליישר את השיניים ללא
סידור המנשך?
תודה והמשך יום נעים,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור נסתר
ד``ר עתליה וסרשטיין02/05/2008הבעיה של המנשך לא אמורה להגביל את היישור הנסתר. בדרך כלל ניתן לישר את השיניים ללא סידור המנשך אך עדיף לסדרו. התערבות כירורגית יכולה לעזור בסידור המנשך אולפ היא נעשית כמובן רק בהסכמת המטופל/ת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח ליישור הלסת +יישור שיניים
יאיר עטיה23/07/2008שלום שמי יאיר אני בן 30 נשוי מעונין ליישר את שיניי ולכן יש לי כמה שאלות: מזה ניתוח ליישור הלסת? כמה זמן הוא נימשך? האם הוא 100 אחוז הצלחה? איפה עושים אותו ,אני למשל מבית שאן. אשמח עם תחזרו אלי בהקדם אני מוטרד מאוד ממצב השיניים שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישור לסת לעומת יישור שיניים
ד``ר עתליה וסרשטיין24/07/2008ניתוח ליישור הלסת מבוצע כשיש בעיה ביחסי הלסתות בלי קשר לסידור השיניים. לדוגמא: לסת תחתונה בולטת מאוד עם או ללא סטייה הצידה, לסת עליונה בולטת או חניכיים גלויים מאוד לעין וכדומה. הניתוח נמשך מספר שעות. לא קיים מצב של 100% ברפואה. שיניים לא ישרות מיישרים באמצעי יישור קבועים או ניידים בדרך כלל ללא ניתוח, אלא אם כן יש בעיה כפי שתארתי לעיל.
בכל מקרה כדאי שתתיעץ עם מומחה ליישור שיניים. לא כדאי להיות מוטרד, כי בדרך כלל מדובר בבעיה אסטטית בלבד והעיקר בחיים - הבריאות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?