מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמיכל10/07/2015
הבת שלי עברה יישור שיניים אצל רופא פרטי טוב.
לאחר שהגשר הוסר והסתיים תהליך היישור שיניים שמתי לב פתאום שעקב יישור השיניים נחשף לה השורש של השן התחתונה , כאילו שהחיניכיים שם ירדו וחשפו את שורש השן.
הבנתי מרופא השיניים ( רופא אחר שבמקרה היתה אצלו) שזה עלול לקרות עקב יישור שיניים.
שאלתי היא:
1. האם היה ניתן למנוע זאת? או שזה תלוי במבנה השן ולא ניתן למנוע זאת?
2. הבת השנייה שלי גם צריכה עוד מעט להתחיל טיפול יישור שיניים ואני מאוד חוששת שלא יקרה לה גם את זה . מה אפשר לעשות כדי למנוע זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין14/07/20151. קרוב לודאי שלא ניתן היה למנוע. תלוי במעטפת העצם של השן יחסית למיקום השורש.
2. לבדוק את מצב החניכיים. אם המבנה דק - יותר סיכוי לחשיפה בתנועות אורתודונטיות מסוימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכל14/07/2015קודם כל תודה רבה על התשובות.
יש לי עוד 3 שאלות:
1. לגבי הבת שלי שצריכה לעשות יישור שינייים, רשמת שניתן לפני תחילת היישור לבדוק את מצב החיניכיים ולראות אם המבנה דק אז יש יותר סיכוי לחשיפה בתנועות אורתודונטיות מסוימות. אם הרופא יבדוק את הילדה שלי ויגיע למסקנה שהמבנה דק ויש סיכוי לחשיפה, מה אני אעשה? לא אבצע לה יישור שיניים? מה ניתן לעשות במקרה כזה שיודעים לפני?
2. למי לפנות שיבדוק את מצב החיניכיים לפני? לאורטודנט או לרופא שיניים רגיל?
3. אם באמת ניתן לדעת לפעמים לפני הטיפול שתהיה חשיפה, למה האורטודנטיים לא מזהירים לפני? (כמו שקרה לי עם הילדה הגדולה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין14/07/20151. אם חשוב לישר, עושים זאת ואם מתרחשת חשיפה שגורמת לאיזושהי בעיה (בד"כאין בעיה נלוויית), אפשר לבצע תיקון על ידי מומחה או מומחית לחניכיים (פריודוטיה).
2. לפנות לאורתודונט /ית.
3. הסיכוי נמוך, קשה לחזות זאת, וגם המשמעות הקלינית בדרך כלל לא קיימת.
מתערבים רק אם יש רגישות או דלקת או שיש בעיה אסטטית באזור החשיפה.
אין פגיעה בפרוגנוזה של שיניים עם חשיפה למיטב ידיעתי ונסיוני - 33 שנים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מיכל16/07/2015תודה רבה על התשובות לגבי הבת שלי.
וסליחה על השאלות הרבות, אבל רציתי לברר משהו לגבי:
אני בת 41.
בילדותי היה לי גשר רק בשיניים העליונות ובזמנו לא היו קיבועים כך שלאחר הסרת הגשר שתי השיניים העליונות טיפה התעקמו.
לגבי השיניים התחתונות, עם השנים הם התעקמו אבל זה לא מפריע לי מבחינת החיוך
כי כשאני מחייכת רואים רק את השיניים העליונות.
בזמן האחרון מציק לי שכשאני מחייכת שתי השיניים העליונות עקומות.
אני לא רוצה להתחיל להכנס לטיפול של גשר כמו הילדה שלי,
אבל מצד שני רציתי לשאול, האם ישנה אפשרות לישר רק את שתי השיניים העליונות הקדמיות?
בלי התחתונות? (תאורטית)
מה האפשרויות במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין16/07/2015בדקי אפשרות ללא גשר, עם פלטות שקופות. אפשר בחלק גדול מהמקרים גם ללא יישור השיניים התחתונות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?