יישור שינים ללא עקירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יישור שינים ללא עקירות
    אליה
    02/10/2015

שלום,
    אני כבר לא ילדה, ויש לי את כל השינים כולל 4 בינה שצמחו יפה ללא הפרע. השינים הסמוכות לקדמיות קצת בולטות ויש תחושה של צפיפות בשינים- למרות שהחיוך שלי יפה כשלעצמו ומאיר גם אם רחוק מלהיות מושלם (גיליתי עם השנים שיש משהו אפילו "מושלם" ב"לא מושלם"). אני מאוד מתלבטת לגבי הנושא משום שאני לא מעונינת לעבור שום עקירה. האם כדאי "לרדת" מהחלום או שיש אולי סיכוי כן לבצע יישור ללא עקירה. ברור שיש צורך בבדיקה מקיפה אבל לפני שאני פונה לרופא מומחה חשוב לי לקבל איזשהי אורינטציה כלפי הנושא.
    עוד נקודה נוספת היא שיש לי רגישות סנסורית ואני לא יודעת איך מסתדרים עם כאב ולחץ שמופעל דרך קבע על השינים, מה גם שעצם הרעיון של עצמים זרים בתוך הפה- מביא לי חרדות.

שאלה נוספת- האם שינים שעברו יישור שיניים פגיעות יותר לנסיגת חניכים ולמחלות חניכים? כלומר אם מצב שיני טוב כעת- האם כדאי לקחת בכלל את הסיכון ולהרע את מצבן רק בשביל האסתטיקה? בסה"כ אני חיה איתן די בשלום כמובן מרגישה שזה קצת גורע מהאסתטיקה אבל בפירוש לא מחבל בתחושת דימוי הגוף, אני בפירוש לא מרגישה כמו איזה טרול או באגס באני או מתאפקת שלא לחייך כדי לא להבעית את הזולת. ברור שהייתי שמחה להיות עם שינים מושלמות אבל כנראה שלכל דבר יש את המחיר שלו...
    הרבה תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יישור שינים ללא עקירות

הוספת תגובה

• יישור שינים ללא עקירות - תגובה

ד``ר אריאל דינבר
    04/10/2015

שלום נעמי, ראשית אם האי סדירות בשיניים שלך לא משמעותית ולא כל כך מפריעה לך אז עדיף שלא תיכנסי לתהליך של יישור שיניים.
    אם יש לך בעיה נוספת של רגישות יתר וחרדות אז על אחת כמה וכמה לא להיכנס לתהליך זה. יישור שיניים אצל מבוגרים הוא קשה יותר, כואב יותר בהשוואה לילדים. הוא פוגע באיכות החיים, השיניים הופכות רגישות וכואבות, קשה לאכול ויש מגבלות בסוג הדברים שאוכלים. בהמשך לשאלותיך, יישור שיניים עלול לגרום לנסיגות חניכיים במקרים מסוימים אך אם יש פוטנציאל גבוה לבעיות אלו במקרים מסוימים ניתן לבצע ניתוח חניכיים שמקטין או מונע בעיות מסוג זה.
    אני בעד לבצע יישור שיניים כאשר הבעיה מציקה אסתטית או תפקודית. אם את מסתכלת על עצמך במראה או בתמונות וזה מרגיז אותך ואת רוצה שינוי אז אולי כן לשקול טיפול אורתודונטי.
    אם יש צורך בעקירה או לא זאת ניתן להמליץ רק לאחר בדיקה קלינית. מקווה שעזרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מאוד עזרת תודה רבה!

אליה
    05/10/2015

על ההשקעה ועל המקצועיות, שנה טובה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו