מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גשר בשיניים-שן בלי קוביהחן09/01/2016
שלום,
לפני 3 ימים עשיתי גשר חיצוני עם סמכים שקופים בלסת התחתונה מאחר ויש לי צפיפות שיניים וללסת יש צורה של ח' במקום חצי קשת.
בסופו של דבר המטרה היא להביא את הלסת קדימה למצב של חצי קשת וכן לפתור את הצפיפות הגבוהה שיש לי.
אם סופרים את השיניים שיש לי אחרי הניבים, בצד ימין יש לי 4 שיניים ובצד שמאל 5 שיניים. בצד שמאל על השן החמישית ראיתי היום שאין קוביה. החלק של החוט קצר ומקופל מעט בדיוק כמו בצד השני כך שזה נראה כאילו על השן הזו לא שמו לי קוביה(בהתחלה פחדתי שהיא נפלה ולא הרגשתי אך צורת החוט נתנה לי להבין שלא).
האם קיים מצב כזה שבו על שן אחת לא מונחת קוביה? מדובר בשן בינה, הצדדית ביותר. היא השן החמישית, בעוד בצד השני יש לי רק 4 שיניים טוחנות (ספרתי בלי הניבים).
שבוע הבא עוקרים לי 2 שיניים(שגם עליהן אין קוביה אך הברזל עובר מעליהן) כדי שלשיניים האחרות יהיה מקום לזוז. אם בסוף הטיפול לא יכול לקרות מצב שבו כל השיניים יזוזו מלבד זו שאין עליה קוביה, ואז ייווצר שם שקע בגודל של שן? כי היא היחידה שלא זזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר בשיניים-שן בלי קוביה - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין09/01/2016לא יווצר שקע בגודל שן. ואם ייוצא איזשהו רווח קל, סביר להניח ששן הבינה תנוע בעצמה קדימה, ואם לא, ניתן יהיה להניעה. אל דאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת
חן11/01/2016אך האם קיימים מקרים שבהם על שן אחת לא מניחים קוביה? מה הסיבה לכך? זו לא שן הבינה כיון שאחריה יש לי שן בינה שהיא כלואה פשוט(לא עקרתי כי רופא השיניים אמר לי בעבר שאם היא לא גורמת לי לכאבים ובעיות כלשהן אין צורך לעקור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין12/01/2016יש המון סיבות, אך במקרה שלך ככל הנראה האורתודונט/ית לא מצא/ה צורך בהדבקה או שרוצים להדביק בהמשך, כשתהייה הגעה לקשת מתכת עבה או קשיחה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?