מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צמצום רווחים בשיניים על ידי שיוףאושרי30/06/2016
שלום
אני עם סמכים בשיניים ובמהלך הרחבת הקשתות נוצרו לי רווחים עליוניים בשיניים הקדמיות, לשם כך האורטודנט שייף לי את החלק התחתון של השיניים בכך שיצטמצמו. הבעיה היא שבשתי השיניים הקדמיות הוא שייף טיפה יותר מדי בחלק התחתון וכרגע יש רווח תחתון. בקטנה, אבל זה מפריע לי במיוחד שזה יכל להיות אחרת. כרגע אחרי חודש וחצי עם השרשרת לצמצום . הרווח אמנם הצטמצם. נשאר ממש טיפה רווח עליון, המרכז כבר אפשר להגיד שצמוד אך כעת התחתון גם עם רווח. מה הפתרון? אני ממש מאוכזב מאופן הטיפול שלו. כשאמרתי לו את זה הוא הכחיש ואמר ששייף רק במרכז וטען שזה מבנה השיניים שלי עגלגלות. בעוד יש לי תמונות שצילמתי לפני ואפשר לראות שהשיניים היו צמודות לפני כן בחלק התחתון. אף פעם ד"ר לא יודה בטעות שלו והאמת מיותר להתווכח איתו על זה כי זה כבר קרה רק רציתי לשאול האם אפשר להתלונן על דבר כזה? ומה באמת אפשר לעשות מהבחינה מקצועית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמצום רווחים בשיניים על ידי שיוף - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין30/06/2016יתכן שאתה צודק ולא היו רווחים על יד החניכיים בשיניים התחתונות, אבל ככל הנראה הן לא היו ישרות. כשמישרים שיניים, שנמצאות בסיבוב מסויים, נוצרות נקודות מגע באזורים הרחבים ביותר של השיניים ולכן נוצרים "משולשים שחורים" על יד החניכיים. הסרת חומר שן בנקודות מגע אלה וצמצום הרווחים שנוצרים מהשיוף מקטינים את "המשולשים השחורים".
אין ספק שהאורתודונט לא שייף חומר שן על יד החניכיים אלא מה שהתרחש הוא מה שתארתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- שיוף מכוון .
אושרי01/07/2016קצת הפתיע אותי לקרוא את תגובתך, כי את לא הבנת אותי בכלל כנראה.
זה לא שזה בראש שלי ודמיינתי שהוא שייף, הוא אכן שייף- זו הייתה המטרה!!
אוקיי אני אסביר שוב. נכון , במהלך יישור השיניים נוצרו "משולשים שחורים" עליוניים כמו שציינת. "נקודות המגע" כמו שציינת אכן היו בחלק התחתון. כשהבחנתי במצב פניתי לאורטודנט והוא הציע שנשייף את נקודות המגע- את חומר השן התחתון, זה שכאמור מונע בעצם את קירבת החלק העליון- ונשים שרשרת לצמצום הרווחים ובכך המשולשים יקטנו. זה מה שעשינו. רק שהאורטודנט לא היה מדויק מספיק כנראה ושייף יותר מדי בחלק התחתון של השיניים!
התוצאה- משולש עליון הצטמצם (לא כולו עדיין נשאר שפיץ קטן), מרכז השיניים צמודות, אך כעת החלק התחתון עם רווח! בגלל השיוף יתר בחלק התחתון!
התלוננתי על כך לאורטודנט אך הוא הכחיש וטען שהוא שייף רק במרכז ושהמצב הזה נוצר בעקבות שהשיניים שלי היו עגלגות מלכתחילה. מצטער על המילים אבל מנסה לעשות ממני מפגר- בעוד יש לי תמונות מלפני השיוף שמראות בבירור שהחלק התחתון היה צמוד וכעת לא! הרי זה גם החלק שהיה צריך לשייף.
נחזור לשאלתי- האם אני יכול להתלונן על דבר כזה? ואם כן מה אני אמור לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- שיוף מכוון . - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין01/07/2016אתה יכול להתלונן בהסתדרות לרפואת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווח בשיניים
מיטל30/07/2016היי,
עד לפני מספר חודשים היה לי רווח צר בין 2 השיניים הקדמיות החותכות.
בחודשים האחרונים הרווח הצטמצם כך שכיום הוא כמעט ולא קיים. כל זה קרה לבד!
תמיד חייכתי בפה סגור כי הרגשתי לא נוח עם זה והיום כאמור הרווח לא מורגש.
איך דבר כזה קורה לבד? אני בת 37 אם זה רלוונטי...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווח בשיניים - תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין30/07/2016אכן קורה, ואפילו צפיפות יכולה להיווצר בעתיד.
שיניים יכולות לנוע כל עוד אנחנו חיים, בהשפעת כוחות שפועלים בפה. בעיקר הלשון והשפתיים.
עם הגיל טונוס השפתיים עולה וגם השפה העליונה מכסה יותר מהחותכות העליונות, כך שיותר כוח מופעל מהחוץ פנימה, ולכן יש נטייה להצטופפות.
במקרים של בעיות חניכים קשות או חוסר תמיכה של שיניים אחוריות, דווקא נפתחים רווחים עם הגיל.
מקווה שההסבר ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?