קיבוע בשיניים ונסיגת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיבוע בשיניים ונסיגת חניכיים
    שיר
    09/03/2017

שלום,
    סיימתי טיפול אורתודונטי בשיניים לפני 6 שנים בערך ומאז יש לי קיבוע. עד לפני 3 שנים השיניים שלי באמת היו מושלמות לחלוטין עד שהתחלתי להבחין בנסיגת חניכיים קלה.
    אני אציין מראש שאני די אובססיבית לאסתטיקת הפה שלי ולכן שמה לב לכל דבר. בקצרה- הלכתי למומחה חניכיים דרך הקופה שאמר שהוא לא רואה נסיגה, רופא שיניים (פרטי) אמר שזו נסיגה ממש מזערית. לפני חצי שנה בערך עברתי עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה והוצאה חלקית של השן בצד השני שהייתה על העצב. הייתי בטוחה שבעיות החניכיים שנוצרו לי הן בגלל שן הבינה, אולם זה לא עבר לאחר העקירה. יכול להיות שהקיבוע גורם לנסיגה? יש אפשרות כזאת? אני מקפידה על שיננית כל חצי שנה וצחצוח נכון בבוקר ובערב כל יום וכבר ממש אובדת עצות.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    09/03/2017

לא ניתן לשלול קשר לקיבוע עד שתותרי עליו. אבל אז יש חשש, שהשיניים לא תשארנה ישרות. אפשרי להשתמש בפלטה שקופה, כדי לשמור על עמדת השיניים. תשתדלי לצחצח עם מברשת רכה סמוך לחניכיים ועליה, כדי שמברשת השיניים לא תגרום לנסיגה. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו