מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם צריך לעשות גם קיבוע וגם פלטה ללילהשי אנגלר07/06/2018
שלום רב,
ביתי סיימה טיפול ליישור שיניים שערך מעל שנה וחצי כולל קיבוע למעלה ולמטה.
כרגע "נתבשרנו" שיש צורך לבוא כדי לבחון פלטה ללילה. עלותה מאות שקלים בעוד שכבר הוצאנו אלפי שקלים רבים על היישור והקיבוע.
קראתי לא מעט חומר בנושא ואני מוכרח להודות שהתשובות לא ברורות או מתחמקות.
האם יש צורך בזמן כה קצר לאחר סיום היישור והקיבוע גם פלטה ללילה? האם זה לא או פלטה או קיבוע? מה טווח הזמן הרצוי לבחון האם הקיבוע שומר על השיניים ומתי מורידים אותו אם בכלל? ושאלה אחרונה ברשותכם, אני מניח שיש אחריות מקצועית כלשהי על טיפול. האם יתכן מצב בו נעשה יישור וקיבוע ומצב השיניים יחזור להיות לא ישר? מה מבחינת אחריות רופא או מרפאת השיניים.
אודה לתשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע ופלטה
ד``ר עומר פלייסיג12/06/2019שלום שי אנגלר,
הקיבוע המודבק כולל בדר"כ רק את השיניים הקדמיות ולכן לא מסוגל לשמור על מיקום השיניים האחוריות. לשם כך נועד הקיבוע הנשלף (פלטה). יתרה מכך, הפלטה משמשת כמעין תעודת ביטוח במקרה שאחת השיניים הקדמיות התנתקה מהקיבוע הקבוע (ומיד מתחילה לזוז ממקומה) - וכך למעשה הפלטה שומרת על מיקום השן שהתנתקה עד אשר העניין יתוקן.
ההמלצה שלי - במידה וניתן - לבצע גם קיבוע מודבק וגם קיבוע נשלף.
את הקיבוע ניתן להוריד ביום שבו מחליטים שלא רוצים יותר שיניים ישרות - או במילים אחרות - אף פעם. ולכן, הוא דורש תחזוקה מתמדת לאורך שנים.
אחריות מקצועית לקיבועים קיימת כמובן. בדר"כ נהוג לתת שנה אחריות. מעבר לכך, תיקונים נדרשים מתבצעים בתשלום (כפי שנהוג בכל תחום צרכנות אחר). יחד עם זאת, מומחים רבים לא גובים עבור תיקונים קלים כמחווה של רצון טוב למטופלים ואני בינהם.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?