פלטה שבורה- חוסר יכולת להשתמש בה עד שאקבל אחת חדשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלטה שבורה- חוסר יכולת להשתמש בה עד שאקבל אחת חדשה
    מיכל
    17/06/2018

לפני שנה הורדתי את הגשר כחלק ממנו עקרתי 4 שיניים על מנת ליצור מקום לכל השיניים .בסיום הטיפול שמו לי קיבוע מתכת (מאחורי השיניים הקדמיות העליונות והתחתונות) בנוסף, קיבלתי פלטה שקופה שהייתי צריכה לשים בכל לילה רק בלסת העליונה. שמתי אותה כבר שנה. היום בבוקר היא נשברה והאורתודנט יתפנה לטפל בי רק בשבוע הבא על מנת להכין חדשה. הוא אמר שיש צורך לקחת מידות שוב וכמובן שההכנה של הפלטה תיקח גם זמן מה. אני חוששת שהשיניים שלי בזמן הזה יזוזו.. כשאני שמה את הפלטה בכל לילה אני מרגישה מעין לחץ שמיישר לי אותן וזה מלחיץ אותי לא לשים את הפלטה עד שאקבל את הפלטה החדשה. ייתכן תזוזה משמעותית על אף שימוש של שנה בהפלטה וקיבוע מתכת? או שאין לי מה לחשוש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזוזת שיניים לאחר שנה מטיפול

ד``ר עומר פלייסיג
    12/06/2019

שלום מיכל,
    ללא קיבועים השיניים זזות. כל הזמן. הקצב שבו הן זזות משתנה בין מטופלים ותלוי בגורמים רבים כמו הזמן שעבר מתום הטיפול, הביולוגיה/גנטיקה של המטופל ועוד.
    אם את יכולה להמשיך להרכיב את הפלטה השבורה, המשיכי להרכיבה עד אשר תקבלי פלטה חדשה.
    במידה ולא ניתן להמשיך להשתמש בפלטה השבורה, יש להשיג בהקדם האפשרי פלטה חילופית מהאורתודונט שטיפל בך או כל אורתודונט אחר.
    בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו