שן כלואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן כלואה
    שני
    27/05/2008

בבדיקה שגרתית אצל רופא שיניים התגלה שיש לי שן כלואה אחת לפני שן הבינה בלסת התחתונה כאשר יש לי צפיפות קלה בלסת. הרופא המליץ לי על טיפול אורתודנטי ואולי בשילוב עם כירורגית פה ולסת. אני בגיל 21 ועדיין לא צמחו 2 השיניים הטוחנות לפני שיני הבינה כאשר גם שיני הבינה לא צמחו(יש לי כרגע 12 שיניים בלסת התחתונה).1. באילו מכשירים אורתודנטיים אפשר לפתור את הבעיה וכיצד ניתן לחשוף שן כלואה שהתחילה לבקוע בקו הלסת? 2. האם לדעתך אי בקיעת השיניים בגיל הזה מהווה בעיה או שאפשר להמתין לבקיעתן בעוד כמה שנים? 3. האם ייתכן שבאחת הלסתות לא יצמחו שיני בינה כלל בשל חוסר מקום? (אציין שאני לאחר טיפול אורתודטי ממושך בשתי הלסתות לפני כ8 שנים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן כלואה

הוספת תגובה

• איחור בבקיעת טוחנות

ד``ר אריאל דינבר
    28/05/2008

במקרה שלך היא משמעותית ויש לה סיבה.
    במצבים כאלה ומומלץ לפתור את הבעיה ע"י טיפול. צפיפות בהחלט יכולה להיות הסיבה לכך אך רק בבדיקה קלינית ניתן לתת אבחנה רצינית. הערכתי היא שאם פנית למומחה ואתה עדיין מתלבט אתה יכול לפנות לחוות דעת נוספת אצל מומחה אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו