מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירה של מלתעות עליונותשיר17/10/2018
דר שלום,
אני בת 34, בגיל 16 עברתי טיפול אורתודונטי שבו עקרו לי 2 מתלעות עליונות. בסוף הטיפול לא היית מרוצה מהתוצאה שכן עדיין יש לי בליטה של השיניים העליונות.
הייתי אצל רופא מומחה לאורתוכירוגיה של הפה והוא אמר לי שעלי לעשות ניתוח להרמה לסת עליונה שכן יש לי חשיפת יתר של החניכיים העליונות, כמו כן יהיה עלי לעבור טיפול אורתודונטי מקדים שבו יעקו לי 2 מלתעות עליונות נוספות על מנת להכניס יותר את השינים החותכות העליונות.
רציתי לשאול האם זה הגיוני לעקור עוד 2 מלתעות עליונות לאחר שעקרו לי כבר שתיים בעבר? רופאה ממחית אחרת אמרה לי שאם יעקרו לי עוד 2 מלתעות הניבים יהיו אחוריים מידי וגם לא ישארו לי מספיק שיניים לאכילה. אני מבולבלת וחוששת לעקור עוד 2 שיניים. אודה לך אם תכתוב דעתך בנושא- האם היה לך מקרה בו נאלצת לשלוח מטופל לעקירה של 4 מלתעות עליונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת מלתעות
ד``ר עומר פלייסיג04/06/2019שלום שיר,
לא אוכל לענות באופן ספציפי לגבייך מאחר וחסרים לי הרבה נתונים, צילומים, בדיקה קלינית....
במידה ויש לך ספקות לגבי תוכנית הטיפול שניתנה לך על ידי המומחה, רצוי ואף מקובל לקבל חוות דעת נוספת ממומחה אחר. ובמידת הצורך גם ממומחה שלישי.
בהצלחה!
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?