קיבוע ומצב לשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיבוע ומצב לשון
    מיכל
    04/06/2008

שלום,
    אני בת 25 לאחר יישור שיניים.
    יש לי קיבוע רק בלסת העליונה מאחורי השינייים(רק שם עברתי יישור), ורציתי בבקשה לברר:
    1. כיצד ניתן לנקות את אזור הקיבוע ובאיזה תדירות?
    2.הייתי אצל רופא פינמאי מומחה כי יש לי כמה מחלות, והוא ציין באיבחון הארוך שעשה לי שיש לי טיקים לא מודעים עם הלשון.
    אחרי הפגישה התחלתי לשים לב שאני הרבה פעמים מעלה את הלשון למעלה אל הקיבוע והלשון עושה פעולה של מעיין לקיחת רוק שמצטבר שם.
    האם זה אמור לקרות כך? זה מפריע לי ולא נעים עכשיו שהבנתי שאני עושה את זה(יש לציין שיש לי את הקיבוע כבר מעל לשנה)
    3. בכלל, במצב רגיל שלא מדברים, היכן אמורה להיות הלשון: באוויר ולא נוגעת בפנים הפה, או שצמודה לפנים הפה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיבוע ומצב לשון

הוספת תגובה

• תנוחת לשון ותחזוקת קיבוע

ד``ר עתליה וסרשטיין
    05/06/2008

יש לצחצח את השיניים באזור הקיבוע בגבול החניכיים בעיקר ולהשתמש בקיסמים, רצוי לאחר הארוחות וכמובן לפני שינה.
    במצב הרגיל והתקין הלשון באה במגע עם האזור הקדמי של החך בעת בליעה של רוק או מזון/שתיה.
    בשאר הזמן הלשון נחה היכן שנוח לה במגע עם רקמות הפה, אך רצוי שלא תידחק אל השיניים.
    אם אין לך בעיה של מנשך פתוח כדאי שתפטרי את עצמך מלחשוב כל הזמן היכן מצאת הלשון -זו טרדה לא קטנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו