איפה שיני הבינה התחתונות שלי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איפה שיני הבינה התחתונות שלי?
    צוריאל
    16/07/2019

שלום, אני בן 17, עדיין לא צמחו לי שיניי בינה, מצורפת תמונת צילום פנורמי שלי, ובאופן ביזארי אני לא רואה את שיני הבינה התחתונות, אלא רק את העליונות, האם אתה רואה אותן? ואיך זה יכול להיות שאין אותן?

שאלה נוספת, במידה ויש לי שיניים ישרות בשתי הלסתות, אבל הבעיה היחידה היא ליקוי סגר בלבד, עדיין צריכים לשים גשר? או שהטיפול היחידי הוא הרמת מנשך, לדוגמה, במקרה של deep bite?
    רוב תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיני בינה

ד``ר עומר פלייסיג
    16/07/2019

שלום צוריאל,
    אכן, נראה שאין לך שיני בינה בלסת התחתונה וכך גם לכ-30% מהאוכלוסיה. הסיבה - גנטית.

לגבי שאלתך השניה - איננה ברורה לי מכיוון שהמונח 'ליקוי סגר' יכול להתייחס לבעיות רבות ולכל אחת טיפול שונה.
    מוזמן להבהיר את שאלתך.
    בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי סגר מסוג deep bite

צוריאל
    16/07/2019

תודה על התשובה
    השאלה השנייה שלי הייתה כללית מדי, התכוונתי לליקוי סגר שלי, מסוג deep bite
    השיניים שלי ישרות, אמנם עדיין לא קבעתי יעוץ אורתודונטי אבל הן נראות ישרות בהחלט, הבעיה היחידה היא deep bite (שיניים עליונות מכסות את כל התחתונות בחיוך) (אבל השיניים עצמן ישרות)

עכשיו השאלה היא האם במצב זה חובה לשים ברזלים על השיניים, למרות שהן ישרות, ולא להסתפק בהרמת מנשך. האם צריך לשים ברזלים בשיניים בכל מצב של deep bite. תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Deep bite

ד``ר עומר פלייסיג
    17/07/2019

שוב שלום,
    בטיפול בDeep bite בעזרת הרמת מנשך, אכן יש להשתמש גם בסמכים (גשר, "ברזלים") על מנת להכווין את השיניים לסגר החדש.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו