מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איפה שיני הבינה התחתונות שלי?צוריאל16/07/2019
שלום, אני בן 17, עדיין לא צמחו לי שיניי בינה, מצורפת תמונת צילום פנורמי שלי, ובאופן ביזארי אני לא רואה את שיני הבינה התחתונות, אלא רק את העליונות, האם אתה רואה אותן? ואיך זה יכול להיות שאין אותן?
שאלה נוספת, במידה ויש לי שיניים ישרות בשתי הלסתות, אבל הבעיה היחידה היא ליקוי סגר בלבד, עדיין צריכים לשים גשר? או שהטיפול היחידי הוא הרמת מנשך, לדוגמה, במקרה של deep bite?
רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה
ד``ר עומר פלייסיג16/07/2019שלום צוריאל,
אכן, נראה שאין לך שיני בינה בלסת התחתונה וכך גם לכ-30% מהאוכלוסיה. הסיבה - גנטית.
לגבי שאלתך השניה - איננה ברורה לי מכיוון שהמונח 'ליקוי סגר' יכול להתייחס לבעיות רבות ולכל אחת טיפול שונה.
מוזמן להבהיר את שאלתך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי סגר מסוג deep bite
צוריאל16/07/2019תודה על התשובה
השאלה השנייה שלי הייתה כללית מדי, התכוונתי לליקוי סגר שלי, מסוג deep bite
השיניים שלי ישרות, אמנם עדיין לא קבעתי יעוץ אורתודונטי אבל הן נראות ישרות בהחלט, הבעיה היחידה היא deep bite (שיניים עליונות מכסות את כל התחתונות בחיוך) (אבל השיניים עצמן ישרות)
עכשיו השאלה היא האם במצב זה חובה לשים ברזלים על השיניים, למרות שהן ישרות, ולא להסתפק בהרמת מנשך. האם צריך לשים ברזלים בשיניים בכל מצב של deep bite. תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDeep bite
ד``ר עומר פלייסיג17/07/2019שוב שלום,
בטיפול בDeep bite בעזרת הרמת מנשך, אכן יש להשתמש גם בסמכים (גשר, "ברזלים") על מנת להכווין את השיניים לסגר החדש.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?