קיבוע שיניים עליונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיבוע שיניים עליונות
    הדר
    08/09/2019

דר שלום רב,

לפני יותר מעשור עברתי יישור שיניים ,בסיום הטיפול הרופא שם לי ברזל בשיניים התחתונות אבל לא לעליונות,לעליונות יש לי פלטה,מצד שני אני מכירה אנשים שעשו יישור שיניים ואין להם פלטה אלא ברזל גם למעלה.
    הלכתי לאורטודנטית שלא ראתה את השיניים שלי ,רק אמרה מראש שהיא ממליצה לי לא לעשות ברזל בשיניים העליונות מאחר שהשיניים בלסת העליונה זזות וברזל לא שמים על כל השיניים ,משמע הן יזוזו לי עם השנים .

רציתי לדעת מה היא דעתך בנושא והאם זה הוא סתם קיבוע של הרופאה לא לשים ברזל בעליונות למרות שאפשרי?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיבוע שיניים עליונות

הוספת תגובה

• קיבוע בשיניים עליונות

ד``ר עומר פלייסיג
    08/09/2019

היי הדר,
    בעקרון ההמלצה היא להתקין קיבוע קבוע בשיניים העליונות והתחתונות. לעיתים לא ניתן להתקין קיבוע בשיניים העליונות בגלל הפרעה לסגר ואז "מסתפקים" בפלטה נשלפת.
    זה נכון שהשיניים זזות עם השנים אבל זה לא שיקול האם לשים קיבוע או לא. גם למטה השיניים זזות עם השנים וגם שם מומלץ לשים קיבוע (כפי שיש לך).
    לגבי המקרה שלך - במידה וניתן, אני אכן ממליץ להתקין קיבוע למניעת המשך תזוזה של השיניים הקדמיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו