לקיחת מידות לפלטה שקופה ללילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקיחת מידות לפלטה שקופה ללילה
    עדי
    25/11/2019

שלום,
    רציתי לדעת מדוע בד"כ כאשר מטופל מסיים את הטיפול האורטודנטי ומקבל פלטות שקופות ללילה
    ואז כשלעיתים קורה שאחרי תקופה הפלטה נשברת לו, מדוע לוקחים לו מידות מחדש לפלטה ולא שומרים את המידות המקוריות שהן בעצם כאשר השיניים היו במצב הכי מושלם?
    כי כמו שאתה יודע, בלא מעט מקרים הפלטה כאשר היא נשברת זה קורה לפעמים אחרי שאותו אדם לא שם את הפלטה מספר ימים ואז תוסיף לזה עוד המתנה לתור לרופא למידות
    כך שבלא מעט מקרים קיימת תזוזה מסויימת של השיניים אז למה רוב האורטודנטים לא שומרים או נותנים לפציינט לשמור את המידות המקוריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לגבי פלטה

ד``ר עומר פלייסיג
    25/11/2019

שלום עדי,
    שאלה יפה מאד! והתשובה:
    עד לפני מספר שנים תהליך הכנת הפלטה כלל לקיחת מטבע של השיניים, יציקת המטבע בגבס והכנת הפלטה על גבי מודל הגבס שבמקרים רבים נשבר בסוף התהליך ולכן לא ניתן לשימוש חוזר.
    יחד עם זאת, בשנים האחרונות עם כניסת הסורקים לתחום, ניתן היום לסרוק את שיני המטופל ולהזמין פלטות מתאימות למצב "המושלם" מיד בתום הטיפול וגם שנים אחר כך מכיוון שקובץ הסריקה זמין לשימוש תמיד.
    בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פלטה

עדי
    26/11/2019

תודה רבה על התשובה עכשיו הנושא הרבה יותר ברור.
    רק שתי שאלות נוספות בהמשך לתשובתך:

1. סריקת השיניים שנכנסה בשנים האחרונות זה בעצמם קשור
    לטיפול החדשני ביישור שיניים למבוגרים שמבוצע עם פלטות שקופות?

2. אם סיימתי טיפול יישור שיניים לפני 5 שנים, ויש לי את הפלטה השקופה של הערב כבר 5 שנים. האם אני יכולה ללכת לכל אורטודנט ולבקש שיעשה לי רק סריקה ויביא לי את הקובץ למקרה שהפלטה הישנה תישבר חלילה? (ואז יהיו לי מידות מוכנות של השיניים לפלטה החדשה)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה...

ד``ר עומר פלייסיג
    27/11/2019

1. זה אכן קשור אבל קיים עוד קודם.
    2. אכן אפשרי.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו