מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקיחת מידות לפלטה שקופה ללילהעדי25/11/2019
שלום,
רציתי לדעת מדוע בד"כ כאשר מטופל מסיים את הטיפול האורטודנטי ומקבל פלטות שקופות ללילה
ואז כשלעיתים קורה שאחרי תקופה הפלטה נשברת לו, מדוע לוקחים לו מידות מחדש לפלטה ולא שומרים את המידות המקוריות שהן בעצם כאשר השיניים היו במצב הכי מושלם?
כי כמו שאתה יודע, בלא מעט מקרים הפלטה כאשר היא נשברת זה קורה לפעמים אחרי שאותו אדם לא שם את הפלטה מספר ימים ואז תוסיף לזה עוד המתנה לתור לרופא למידות
כך שבלא מעט מקרים קיימת תזוזה מסויימת של השיניים אז למה רוב האורטודנטים לא שומרים או נותנים לפציינט לשמור את המידות המקוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגבי פלטה
ד``ר עומר פלייסיג25/11/2019שלום עדי,
שאלה יפה מאד! והתשובה:
עד לפני מספר שנים תהליך הכנת הפלטה כלל לקיחת מטבע של השיניים, יציקת המטבע בגבס והכנת הפלטה על גבי מודל הגבס שבמקרים רבים נשבר בסוף התהליך ולכן לא ניתן לשימוש חוזר.
יחד עם זאת, בשנים האחרונות עם כניסת הסורקים לתחום, ניתן היום לסרוק את שיני המטופל ולהזמין פלטות מתאימות למצב "המושלם" מיד בתום הטיפול וגם שנים אחר כך מכיוון שקובץ הסריקה זמין לשימוש תמיד.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי פלטה
עדי26/11/2019תודה רבה על התשובה עכשיו הנושא הרבה יותר ברור.
רק שתי שאלות נוספות בהמשך לתשובתך:
1. סריקת השיניים שנכנסה בשנים האחרונות זה בעצמם קשור
לטיפול החדשני ביישור שיניים למבוגרים שמבוצע עם פלטות שקופות?
2. אם סיימתי טיפול יישור שיניים לפני 5 שנים, ויש לי את הפלטה השקופה של הערב כבר 5 שנים. האם אני יכולה ללכת לכל אורטודנט ולבקש שיעשה לי רק סריקה ויביא לי את הקובץ למקרה שהפלטה הישנה תישבר חלילה? (ואז יהיו לי מידות מוכנות של השיניים לפלטה החדשה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה...
ד``ר עומר פלייסיג27/11/20191. זה אכן קשור אבל קיים עוד קודם.
2. אכן אפשרי.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?