תוצאות לאחר טיפול ישור שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות לאחר טיפול ישור שיניים
    אלי
    12/04/2020

שלום, עברתי ישור שיניים אצל אורתודנט פרטי, הטיפול לקח כ-7 שנים במצטבר, לפני כשנה סיימתי את הטיפול כביכול.
    וזאת למרות שנשארו רווחים בין השיניים בעיקר בחלקים הצדדיים אחוריים שהרופא מילא ע"י חומר לבן להשלמה (כמו דבק) וזאת בטענה כי לא ניתן לסגור את הרווחים הללו.
    הורידו לי את הגשר הרכיבו קיבוע ונתנו לי פלטת פלסטיק שקופה שלפי דבריו של האורותודנט עלי להרכיב אותה כל לילה למשך שארית חיי.
    *הייתי רוצה לדעת האם הדבר הגיוני ולגיטימי?
    בנוסף בשבוע האחרון הפלטה נסדקה ונחלשה לכן לא השתמשתי בה מספר ימים, כשהתעוררתי הבוקר אחת השיניים זזה מעט מעל לשן אחרת ונפתח רווח.
    *האם ניתן לסדר דבר שכזה מבלי להרכיב שוב ריבועים על השיניים?
    *והאם זה הגיוני שהשיניים זזות בצורה כזו למרות שיש קיבוע?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזוזת שיניים לאחר סוף טיפול

ד``ר עומר פלייסיג
    12/04/2020

שלום אלי,
    שאלת מספר שאלות ואענה עליהן לפי הסדר:
    באשר להרכבת הפלטה לשארית חייך - אכן זו ההמלצה מכיוון ששיניים ללא קיבוע (מודבק או נשלף) שיחזיק אותן יזוזו עם הזמן. זה קורה אצל כולם, גם אצל אלה שלא עברו יישור שיניים אבל בעיקר אצל אלה שכן. אצל חלק מהמטופלים זה קורה מהר מאד (ימים-שבועות) ואצל חלק לאט יותר.

באשר לשיניים שזזו ממקומן ותיקון רווחים שנפתחו לאחר סוף הטיפול - זה קורה כאשר אין קיבוע יעיל. אם מדובר בקיבוע מודבק, סביר להניח שאחת או יותר מהשיניים התנתקו ממנו. אם מדובר בקיבוע נשלף, סביר שהשימוש בו פחת (כפי שאתה מתאר).

על כל פנים, ניתן בהחלט לסדר זאת ללא קוביות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו