התנתקות קיבוע בשיניים בעקבות ניקוי אבנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנתקות קיבוע בשיניים בעקבות ניקוי אבנית
    ליבי
    28/10/2020

לפני מספר חודשים במהלך ניקוי אבנית הקיבוע שיש לי אותו כ20 שנה בלסתות התנתק בלסת התחתונה. הרופא דחף בחוזקה את השיניים שקצת זזו פנימה ותיקן קיבוע . מאז אני מרגישה את הקיבוע בלסת התחתונה לעומת הקיבוע בלסת העליונה שלא מורגש . נבדקתי ע"י אורטודנט גם שאמר שהקיבוע תקין . מה יכולה להיות הסיבה שאני מרגישה לחץ מסויים בקיבוע התחתון ? האם לדעתך כדאי לשקול להוריד את הקיבוע הישן לשים חדש מותאם למצב השיניים ? ( האם עושים מדידה/ סריקה לכך ? ) או לחלופין להוריד ולשים פלטה ללילה או שכדאי לחכות ועם ניקוי האבנית הקיבוע קצת ישתחרר ? אני חוששת גם להוריד ולשים חדש ושוב ילחץ . וגם האם הורדת קיבוע יכולה להזיז שיניים ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קיבוע

ד``ר עומר פלייסיג
    29/10/2020

שלום ליבי,
    ייתכן שאת מרגישה את הדבק החדש שעדיין לא התרגלת אליו.
    לחץ לאחר תיקון קיבוע הוא תקין וחולף לאחר זמן מסויים.
    ממליץ לא להוריד קיבוע אם לא חייבים מכיוון ששיניים ללא קיבוע יתחילו לזוז.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ליבי
    29/10/2020

האם לחץ יכול להיות עדיין אחרי 3 חודשים ? האם פחטה במקום קיבוע אם יוסר לא תמנע תזוזה אם תורכב בלילה? אם הלחץ לא עובר האם כדאי לשקול קיבוע חדש כי אולי זה קיבוע ישן 20 דנה שתוקן או שאין טעם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו