הורדת הקיבוע הקבוע בשיניים העליונות והתחתונות

מנהל הפורום

ד"ר עומר פלייסיג
ד"ר עומר פלייסיג
לקביעת תור אצל ד"ר עומר פלייסיג ללא פרסום בפורום
 
  • הורדת הקיבוע הקבוע בשיניים העליונות והתחתונות
    בר פרי
    12/01/2021

    היי אני בר פרי בן 22.
    היה לי שנה וחצי גשר וכרגע עם קיבוע קבוע בשיניים במשך שנתיים. נחשפתי בזמן האחרון לדבר שנקרא MEWING תוכל לחפש את זה ביוטיוב מנסתם ולהבין על מה מדובר.
    בקצרה זוהי שיטה מוכחת מדעית ! שבאמצעות המיקום הנכון של הלשון על החיך בפה ויציבות נכונה עם הגוף דבר זה גורם להרחבת החיך שגורם ליישור השיניים ובנוסף עוד כמה תכונות מעולות לבניית הפנים הרחבת קו הלסת למעלה ולצדדים ודבר זה דוחף את הלסת קדימה טיפה, כל הדברים הללו לעולם לא נאמרו לי לכל אורך השנים שהייתי עם גשר בשיניים שגשר בעצם דחף לי את השיניים לאחור והקטין את המרחב של החיך בפה למה לא נאמר לי כלום על מיקום הלשון בפה ? למה הם לא מציינים את פעולה זו רוב האורטודנטים בישראל ? אני שוקל אם להוריד את הקיבוע הקבוע מהפה לאחר שהיה זמן ארוך מאוד על השיניים שלי מכיוון שקיבוע זה מגביל את התפתחות הפנים והלסת שלי.
    בבקשה אם אתה מכיר דבר זה תחזור אלי אשמח לקבל חוות דעת


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Mewing

    ד``ר עומר פלייסיג
    12/01/2021

    שלום בר פרי,
    מודה לך על השאלה שסוף סוף תעזור לי לעורר את הפורום ;)
    במענה לשאלתך, הנה כמה דברים שחשוב שתדע לגבי Mewing:
    1. ראשית, השיטה הזו לא(!) מוכחת מדעית. ולמען האמת, היא לא מוכחת בכלל. אם תעשה חיפוש זריז בPUBMED (מאגר עולמי של כתבי עת רפואיים) תמצא שרק מאמר אחד מדבר על Mewing ולמעשה מזהיר את הרופאים והציבור משיטה זו שכאמור אינה מוכחת מדעית.
    2. בהחלט ייתכן שהצמדת הלשון לחך תגרום להרחבת קשת השיניים, אבל קשה לי להאמין שהרחבת קשת שיניים בלבד תוכל לגרום לשן עקומה להתיישר סביב צירה למשל. לצורך הרחבת קשת השיניים לא צריך Mewing. מספיקה פלטה שקופה להרכבה בלילות...
    3. באופן אישי אני מתרשם ששיטת הMewing פועלת במישור שרירי הפנים, מאמנת אותם, מגדילה אותם וזה כשלעצמו אכן יכול לשנות קוי מתאר בפנים, אבל(!) עצמות הלסתות כבר לא מתפתחות בגיל שלך ולכן לא יוכלו להשתנות.
    4. הסיבה שאף אחד לא סיפר לך על Mewing היא מכיוון שהשיטה הזו אינה מקובלת כטיפול, לא פה בארץ ולא בשום מקום בעולם. לרופא אסור לטפל בשיטות שאינן מוכחות מדעית. אורתודונטים בילו 6 שנים בבית ספר לרפואת שיניים ועוד 4 שנים בהתמחות ליישור שיניים ולמדו שיטות טיפול ופרוטוקולים שנבדקו מחקרית (כן, אפשר למצוא אותם בPubmed) ומקובלים ע"י הקהילה המקצועית.
    5. הסרת הקיבועים אינה מומלצת מכיוון שהשיניים יזוזו לכיוון מקומם המקורי לפני הטיפול שעברת כך שתצטרך לבצע טיפול חוזר... הקיבוע לא מגביל את התפתחות פניך מכיוון שכאמור, בגילך הן כבר לא מתפתחות ברמת העצמות.
    6. פרט צהבהב לסיום: Mewing קרוי על שם Dr. Mew שרשיון רופא השיניים שלו נשלל ממנו לאחר שהתנגד והתעלם מכל המחקר הרפואי בתחום והחל לקדם את שיטתו שכאמור לא הוכחה בשום מחקר מדעי.

    לסיכום, חוות דעתי המקצועית היא להסתמך על ידע של אנשי מקצוע שנרכש על פני שנים של לימודים וטיפול קליני ולא לסמוך על רעיונות בלתי מוכחים ובלתי מבוססים שמופצים לכל עבר על גבי הרשתות החברתיות ע"י אנשים חסרי אחריות תאווי פרסום ויוקרה.
    אתה כמובן מוזמן לנסות את השיטה אבל אל תתלה בה תקוות גדולות.
    בברכה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך לשיטת ה MEWING

    בר פרי
    13/01/2021

    קודם כל תודה על המענה.
    לפי מה שנדמה לי אתה כנראה עקבת או עוקב תקופה מסוימת אחרי שיטה זאתי ואחרי Dr.Mew (האבא והבן) כי הם בעצם פיתחו את השיטה הזאתי .
    יש להם הרצאות וסרטונים של שעות על הנושא הזה שאני אישית צפיתי והתרשמתי, בחלק מההסברים יש כמובן תמונות של לפני ואחרי של פנים של אנשים שטוענים שהתחילו MEWING ותמונה שלהם לאחר שנה \ שנתיים והתוצאות של שיטה זאתי וישנו שינוי אסתטי חיובי בפנים(אישית אין לי מושג אם היה להם גשר או אם יש להם קיבוע בשיניים) כלומר אני חייב לציין שאנשים אלו מגילאים 10 עד 30 לפחות (יכול להיות שזה נגרם מנשימה דרך האף שגם זה מצויין בחלק מהשיטות ולא רק מ MEWING ויכול להיות זה נגרם עקב עמידה ישרה ויציבה כמו שאנחנו אמורים להיות גם בעמידה וגם בישיבה ואכילה בצורה נכונה ושתייה בצורה הנכונה הכל יכול להגרם מדברים הללו.)

    תקשיב אני הפנמתי את כל מה שאמרת ויש הגיון תקין לחלוטין.
    אני לא אסיר את הקיבוע מאחורי השיניים שלי אלא יאמץ את השיטה שלו עם הקיבוע וכמו שאמרת לא תולה תקוות אבל מקווה לשינוי חיובי בפנים שלי.
    *עכשיו בחלק מהסרטונים שלו הוא טוען שלעיסת מסטיק לא 1 אלא כמה מסטיקים בלעיסה אחת או לא מסטיקים אלו, אלא מסטיק FALIM(אם אתה לא מכיר זהו מסטיק הכי נוקשה אפשר לומר בשוק של היום) הוא טוען שלעיסת מסטיק חצי שעה שעה ביום ב צידי הפה איפה שהטוחנות יכולות להרחיב ולייפות את קו הלסת והלסת עצמה שתראה יותר מוגדרת אם אפשר את הדעה שלך בדבר זה האם זה נכון ?
    והאם אתה ממליץ להיות עם הלשון על החייך רוב הזמן ? כי אנשים לא מודעים לדבר זה.
    וDr.Mew כמו שאמרת שנשלל לו הרישיון, זה לא אומר שהוא טועה לגמרי במה שהוא טוען ומנסה להוכיח אז זה כמו שציינתי אמשיך לעשות MEWING ולהשאר עם הקיבוע מאחורי השיניים שלי.
    תודה


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לעיסת מסטיק נוקשה שעה ביום

    ד"ר עומר פלייסיג
    14/01/2021

    שלום בר,
    לעיסת מסטיק במשך שעה ביום היא בניגוד לכל ההמלצות שאני מכיר. המפרקים של הלסת לא נועדו ללעיסה כל כך ממושכת, ובוודאי לא של מסטיק נוקשה כל כך.
    ההמלצה לגבי מסטיקים היא לאחר ארוחה ולמשך 5-10דק בלבד!
    בברכה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


