טיפול בשיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בשיניים
    סתיו
    26/06/2007

אני עומדת לעשות גשר ופוחדת שזה יפגע בשיניים שלי, שהן ממש יפות עכשיו ואני שומרת עליהן טוב.
    יש לי כמה שאלות בנושא:
    אפשר לצחצח שיניים גם מתחת לגשר?
    איך שומרים על הניקיון של הברזלים?
    צריך להשתמש במשהו מיוחד חוץ ממשחת שיניים רגילה?
    מה קורה אם יש חורים בשיניים או סתם אם אני ירצה ללכת לטיפול אצל שיננית? איך אפשר לעשות את זה עם גשר?

מצטערת שיש הרבה שאלות ותודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בשיניים

הוספת תגובה

• שמירה על השיניים בזמן יישורן

ד``ר עתליה וסרשטיין
    27/06/2007

שאלותיך חשובות מאוד.
    1. ניתן כמובן לצחצח שיניים סביב הסמכים (חלקי הגשר) המודבקים לשיניים. מתחת לסמכים עצמם לא ניתן ואין צורת כי האזור אטום ולא מגיעם לשם שיירי מזון.
    2. חשוב לשמור על נקיון השיניים סביב הסמכים (הברזלים) באמצעול מברשת שיניים מתאימה, עליה י/תמליץ האורתודונט/ית שלך או השיננית.
    3. לא חייבים להשתמש במשחת שיניים מיוחדת. רצוי שהמשחה מכיל פלואוריד, ואם יש דלקת חניכיים, חשוב שהיא תכיל חומרים שמקטינים את תופעות הדלקת כגון מלח.
    4.חשוב ללכת לטיפולים אצל השיננית בזמן שיש מכשור אורתודונטי על השינים לעתים יותר תכופות מהרגיל (כל 3 חודשים) כי קשה יותר לצחצח במצב זה וחשובים טיפולי פלואורידציה, שהשיננית מבצעת והדרכה בשמירה על היגיינת השיניים והפה. יש להמשיך להיבדק אצל רופא השיניים, כפי שמומלץ כרגיל אחת ל-6 חודשים. אם מתגלה עששת (חור), ניתן להסיר חלק מהמכשור באותו האזור ולבצע את הטיפול הדרוש.
    בהצלחה ביישור השיניים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו