גומיות ורטיקאליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גומיות ורטיקאליות
    jen
    07/11/2008

ד"ר שלום! אני עוברת יישור שיניים כבר כשנה וחצי עם שינוי חד בתוכנית טיפול. היו אמורים לעשות לי ניתוח אורטוגנטי בלסת עליונה עקב מנשך פתוח ובסוף החליטו שניתן לסגור אותו בגומיות ורטיקאליות. הבעייה שיש לי הפרעה חמורה במפרק הלסת . הוא לא יציב ורואים בצילום פנוראמי שהוא מעוות. אני מרגישה שכשמפעלים לי יותר מידי לחץ על השיניים המפרק שי נידפק עוד יותר. אחרי שהביאו לי לשים גומיות הרגשתי לחץ עצום וכאב בלתי ניסבל אפילו אחרי שהורדתי אותם. זה גרם לי ללכת לביקור רופא אחר בשביל חוות דעת שנייה. הרופא אמר שלא כדאי לי לשים את הגומיות בגלל בעיה במפרק ושבכל ספר אורטודנטיה כתוב שבמצב כזה לא מומלץ להפעיל לחץ כזה גדול על השיניים. בסוף אני כן שמה גומיות ודי סובלת שאלה שלי האם הרופא שאמר שגומיות יכולות לגרום להחמרת מצב של מפרק הלסת צדק? והאם טיפול כולו יכול להחמיר את המצב. כי לפחות ככה אני מרגישה תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גומיות ורטיקאליות

הוספת תגובה

• מומחיות בבעיות מפרק הלסת

ד``ר עתליה וסרשטיין
    08/11/2008

בדרך כלל לא רצוי לגרום עצמנו כאב בלתי נסבל. מגע ממושך וחזק בין השיניים העליונות והתחתונות אינו רצוי למפרקי הלסת. למנשך הפתוח סביר להניח שגורמת דחיפה קדמית של הלשון. סביר מאוד ששליטה בה, שניתן ללמוד אצל קלינאי/ת תקשורת יכולה להביא לסגירה עצמאית של מנשך פתוח לפחות חלקית. יש רופאי שיניים שתחום מומחיותם הוא מפרקי הלסת וכן מחלקה באוניברסיטת תל-אביב -המחלקה לסגר/אוקלוזיה שעוסקת בכך במסגרת בית הספר לרפואת שיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו