טיפול בגיל מבוגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בגיל מבוגר
    שמוליק
    26/07/2007

אני כבן 30 ובילדותי היתה לי פלטה מספר שנים, ולאחריה פלטה שלובשים בלילה בלבד, והתמדתי בלבישתה כשנתיים, בלי הנחות.

ובכל זאת, היום בעיקר בשיניים התחתונות חזרה החוסר פרופורציה בשיניים, ובחודשים האחרונים אחת מהשיניים הקדמיות בלסת התחתונה זזה יותר מדי אחורנית ויוצרת דימומים בלסת וכאבים.

נאמר לי ע"י הרופא המטפל בי כיום שהיו צריכים לעשות לי "הדבקה", אך האופציה הזאת לא עלתה בכלל אצל האורטודנט שטיפל בי בילדותי, ועם השנים כאמור, חזרה הדיספרופורציה לשיניים.

יש לי חשש בשלב זה של חיי להתמסר לחישוקי המתכת, ונראה שלולא הכאבים האחרונים בשן, הייתי מעדיף להכנע לדיספרופורציה ובלבד שלא אצטרך במרום גילי לחזור על תענוג הפלטה.

ואני שואל, מה הן האופציות הקיימות היום הפחות נוראיות? האם הפלטה הזאת שצריך ללבוש בלילה היא טיפול משלים או ניתן להסתפק בסוג זה של פלטה? ובכלל, מה זה עניין ההדבקה? (והאם זה לא משפיע על ניקוי השיניים וכ"ו).

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בגיל מבוגר

הוספת תגובה

• טיפול לצעיר בן ה-30

ד``ר עתליה וסרשטיין
    26/07/2007

שיניים עקומות אינן גורמות כאבים ודימומים, אלא אם כן בלתי אפשרי לצחצח היטב בשולי החניכיים עקב צפיפות חמורה.
    אופציות הטיפול היום הם: סמכים המודבקים לשיניים שקופים או מתכתיים, חיצוניים או פנימיים, ואליהם מחוברות קשתות מתכת. שמירת התוצאה יכולה להיעזר בקיבוע, המודבק לשיניים ו.או פלטה ללילה. הקיבוע אכן מקשה על ניקוי השינייםץ לא ניתן להעביר חוט דנטלי כראוי בים השיניים כשיש קיבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו