מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    סיוון
    18/01/2009

שלום, אני מטופלת כחודשיים עם גשר בלסת העליונה (פעם שניה בחיי), ולפני מספר ימים גם בלסת התחתונה. יש לי מספר שאלות: 1. הגשר בלסת התחתונה הוא על שש השיניים הקדמיות, וללא טבעות (החוט לא מחובר לטבעת, אלא פשוט נחתך בקצה הריבוע). מה יגרום לשיניים לזוז? האם אין צורך לחבר את החוט לטבעת גם במקרה שבו הגשר מונח רק על השיניים הקדמיות? אשמח לדעת מה ההבדל בין שני המצבים. 2. מאחר והיה לי קיבוע פנימי בלסת העליונה (אך למרות זאת השיניים זזו קדימה לאורך השנים), השיניים היו מאוד ישרות, אך בולטות. בחודשיים האחרונים אני מרגישה שקו השיניים מאוד התעקם, השיניים הקדמיות לא באותו גובה והזווית שלהן שונה. האם זהו חלק מתהליך נורמאלי בטיפול? 3. הרופא שאצלו אני מטופלת עבר השתלמויות בחו"ל אך לא ביצע התמחות באורטודונטיה בארץ. גיליתי זאת רק לאחר שכבר התחלתי בטיפול... האם יש לי סיבה להילחץ לדעתכם? תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• התשובות:

ד``ר אריאל דינבר
    19/01/2009

1. החוט מפעיל כח ולא הטבעת. לא תמיד יש צורך בחיבור לטבעות.
    2. אם מצבך מחמיר זה נשמע תמוה.
    3. רופא שעבר השתלמויות בחו"ל ואינו מומחה דינו כרופא שיניים כללי. האם היית מסכימה לעבור ניתוח לב ע"י רופא כללי שעבר השתלמויות בחו"ל או ע"י רופא מומחה לניתוחי לב? לא, אין לך סיבה להלחץ אבל שווה לקבל חוות דעת נוספת ע"י מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו