מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סמכים שקופים + קשת לבנה דקה.המיישר23/02/2009
היי , שבוע שעבר שמו לי את הסמכים השקופים + קשת לבנה דקה אשר עוברת ביניהם. כעת שמו לי רק בלסת עליונה ולאחר מספר שבועות ישימו לי בלסת התחתונה. שאלתי היא : 1. נאמר לי שהצבע של הקשת הלבנה יכול להפגם אך זה קרה מייד לאחר הצחצוח הראשון מבלי שהכנסתי משהו לפה,ציחצחתי וכבר התחיל להתקלף מעט. מדוע זה? 2. ישנם נקודות על הסמכים השקופים שזה משמש לעזרת הרופא בהרכבתם ולאחר צחצוח הם אמורים להעלם והם לא נעלמו עדיין.אני חושש לצחצח חזק מידי ואז הצבע של הקשת בכלל תעלם.וגם מפחד שהסמכים יפלו.כיצד ניתן להעלים את הנקודות? 3.מדוע יש להמתין בין הרכבת סמכים וקשת בין לסת ללסת האם יש הסבר הגיוני או שמא הסיבה יכולה להיות לחכות ולראות כיצד יתפתח היישור בלסת העליונה ולהמתין לצמצום המרווח בין הלסתות כך שיהיה אפשרי לעבוד על הלסת התחתונה.?? 4.לגבי אוכל ושתייה אשמח לקרוא ממטופלים אשר עשו טיפול בסמכים שקופים על מה הם ממליצים לאכול /לא לאכול ולשתות /לא לשתות .והאם אחרי כל ארוחה לרוץ ולצחצח על מנת שלא ישארו כתמים? 5. איזה משחות שיניים/מיי פה / ומברשת שיניים מומלצות לשמור על הייגינת הפה בזמן טיפול אותודנטי ועל מנת להמנע מדלקות ועששת?? תודה מראש על התשובות ומצטער על ההודעה הארוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצות מניסיון של חודש
הילה23/02/2009היי לבחור, ברוכים הבאים למועדון השקופים. הרכיבו לי לפני כחודש וחצי , גם בנתיים רק בעליונות. הסיבה לכך למיטב הבנתי היא כדי שתוכל להפתח קשת רחבה יותר בלסת העליונה כך שכאשר ידביקו לך את הסמכים בלסת התחתונה, השיניים העליונות לא יפילו אותן. (לפחות אחת הסיבות). עצות לשימוש - צחצח שיניים לפחות 3 פעמים ביום, וכל הזמן תבדוק במראה אם נשאר משהו אחרת זה לא נעים.קיבלתי בביקורים אצלי הרופא שלי פידבקים חיוביים לגבי שמירת ניקיון הקוביות מאחר ואני באמת משדלת לצחצח. המלצה - לא לנגוס כלום עם השיניים הקדמיות, להחזיק בצמוד אליך שעווה רפואית, לא לאכול קארי - צבע לי את הגומיות בצהוב. אגב, בשבועיים הראשונים שתי קוביות התנתקו לי כי נגסתי בטעות במשהו עם אגוז שנתקע בין החוט לבין השיניים והקפיץ את הקוביה. עצה חברתית - ללמוד לחייך בפה מלא גם עם הגשר אחרת סתם יוצא חיוך מוזר ועקום. זה בהנחה שאתה מעל גיל 20 כמוני וגם מתבאס ללכת עם גשר בגיל כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה.
המיישר23/02/2009תודה על התשובות. אגב מה לגבי משחות שיניים מיוחדות או מברשת שיניים מיוחדת יש משהו מומלץ? והנקודות על הסמכים אחרי כמה זמן ירדו.? והאם גם לך התקלף הצבע מהקשת מתכת מהר?? תודה על התשובות :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
הילה24/02/2009היי מיישר, הנקודות שמסמנות את הקוביות ירדו כבר באותו הערב לאחר הצחצוח. לא הבנתי את הקטע של הצבע המתקלף מהקשת - טרם קרה. אני לא קניתי מברשת שיניים מיוחדת אלא פשוט בחרתי את הסוג הכי רך שיש ובנתיים היא עושה את העבודה.נראה מה יהיה כשיגיע החלק התחתון. בכל מקרה, תסתובב עם פק"ל קיסמים, מברשת ומשחה. במי פה אני לא משתמשת אבל למיטב הבנתי כדאי שזה יהיה נוזל שקוף אחרת הגומיות תופסות את הצבע הכחלחל של מי הפה הרגילים כמו ליסטרין. הרופא שלי המליץ לי פשוט לעשות שטיפות עם מי מלח לחיטוי. באופן כללי שמתי לב שלא משנה כמה מתאמצים, אחרי שבוע בערך השיניים מרחוק מקבלות גוון צהוב. אצלי כנראה מהתמכרות לקפה ותה. וקצת רוטב סויה. כיף חיים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמכים שקופים
ד``ר אריאל דינבר25/02/2009הקשת עשויה ממתכת. על מנת לקבל תוצאה אסתטית מצפים את החוט בחומר לבן. בהשוואה לחוט חומר זה אינו גמיש ונשבר די מהר. לאחר התקלפות החומר נחשף החוט.
לגבי הצבע על הסמכים, סבלנות הכל ירד.
הרכבת סמכים בשתי לסתות מקובלת אך לא כל הרופאים מבצעים זאת בפעם אחת. במקרים מסוימים עדיף להמתין ולהדביק כל לסת בנפרד ובאחרים לא.
לגבי הוראות היגיינה אוראלית לא ברור לי מדוע לא קיבלת הסברים לאחר ההדבקה. אני ממליץ ללכת לשיננית ולקבל הדרכה מסודרת כולל הדגמה מול מראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?