ריבועים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבועים
    דנונה
    07/08/2007

אני בת 24 ואמורה להתחיל טיפול אורתודנטי (ריבועים) שאמור להיות קצר מאחר ומדובר בשן קדמית עקומה וללא עקירות.

רציתי לדעת את החסרונות מאחר והמצב ממש לא קריטי. האם קיים סיכויי שהטיפול יכול לגרום לשיניים להגיע למצב יותר גרוע? האם כדאי לי להכנס לזה בכלל? האם הורדת הריבועים הורסת/פוגעת בשן? האם הטיפול פוגע בצבע השיניים?

והשאלה העיקרית היא: האם השיניים ישארו יישרות (כמובן אם אמלא את הוראות הרופא..) או שיש שינויים שיכולים לשנות זאת בעתיד? וחשוב לי לציין ששיני בינה צמחו לי לפני 5 שנים (2 תחתונות נעקרו..)

תודה מראש (-:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבועים

הוספת תגובה

• אנסה לענות על כל שאלותיך

ד``ר אריאל דינבר
    09/08/2007

1. חסרונות הטיפול האורתודונטי: סכנה לספיגת שורשים, במקרים של היגיינה אוראלית לקויה יש סכנה לפגיעה בזגוגית השן. אם הטיפול לא נעשה ע"י מומחה ליישור שיניים או רופא שיניים שסיים מסלול התמחות במוסד מוכר יכול לכאורה מצב שבו עקב חוסר ידע בסיסי מצד הרופא הטיפול לא יתנהל כשורה.
    2. אם מפריע לך תטפלי.
    3.הורדת הסמכים אינה אמורה לפגוע בשיניים.
    4. הטיפול אינו פוגע בצבע השיניים. לעומת זאת היגיינה אוראלית לקויה כן תגרום לך לשינוי בצבע האמייל באזורים מסוימים.
    5. יציבות השיניים תלויה בהרבה גורמים. בהנחה שהרופא מקצועי ותמלאי אחר הוראותיו קיים סיכוי גבוה שהתוצאה תשאר יציבה אך אף רופא לא יוכל להתחייב על יציבות מלאה. שינויים יכולים להיות בכל שלב בחיים העתידיים שלך.
    6. כעקרון שיני בינה לא אמורות להשפיע על יציבות המשנן.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו