הרחבת לסת+יישור שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת לסת+יישור שיניים
    קרין
    29/03/2009

שלום רב,

אני בת 35 והתחלתי תהליך של יישור שיניים הכולל חשיפת ניב כלוא, הרחבת לסת עליונה ויישור בליטת השיניים.
    תחילה עקרו לי 2 שיניים בלסת העליונה (שן 5 מכל צד) וכן את הניב החלבי.
    כעת שמו לי טבעות בלסת התחתונה ומכשיר הרחבה (המכשיר העדין יותר ללא הבורג) בלסת העליונה. בעוד 3 שבועות אמורים לשים לי טבעות בלסת העליונה.
    כמה שאלות:
    1. אחת מטבעות המתכת שאליהן מחובר מכשיר ההרחבה מותקנת על שן עם כתר. האם זה בטוח? המכשיר הותקן לפני כשלושה ימים ויש לי רגישות בשן, אפילו לחץ עדין עליה כואב.
    2. כאשר אני סוגרת את הלסתות הן נסגרות רק על המתכות, זה בנוסף לרגישות בשיניים לא מאפשר לי ללעוס כלום.. האם זה סביר?
    3. אני סובלת ממכשיר ההרחבה העדין ולפי מידע שקראתי כאן פעולתו נמשכת חודשים, האם כדאי לעבור למכשיר עם הבורג ולקצר תהליך או שאם אני סובלת מזה לא אוכל להסתדר עם המכשיר האגרסיבי יותר..?

סליחה על האורך...המון תודה מראש,
    קרין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת לסת+יישור שיניים

הוספת תגובה

• האם הרופא שלך הוא מומחה?

ד``ר אריאל דינבר
    03/04/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט, רופאה מומחה. למה..?

קרין
    09/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר אריאל דינבר
    10/04/2009

1. האותודונט אינו אחראי לאיכות הכתר שהודבק לך בפה. אם הכתר עשוי ומותאם כהלכה לשן אין סיבה שיקרה לו משהו. כמובן יש כאן לקיחת סיכון שאת צריכה להיות מודעת לה. אם הכתר יפול יש להדביקו מחדש.
    אם השן רגישה יש לציין זאת בפני האורתודונט.
    2. בד"כ מצב זה הוא זמני, יש לידע את האורתודונט ולוודא שזה בהתאם לתוכנית הטיפול שלו.
    3. אני מניח שהאורתודונט המומחה שלך יודע מה הוא עושה.
    אגב אם את רוצה להיות בטוחה שהוא מומחה ניתן לבדוק באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים או ליצור איתם קשר ישירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

קרין
    10/04/2009

המון תודה על התשובות. במהלך הזמן שעבר מאז שכתבתי את השאלות, הרגישות נרגעה וגם אני... בכל מקרה היה טוב לשמוע זאת גם ממך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיחי

חסוי
    12/04/2009

מה אכפת לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו