מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבת לסת+יישור שינייםקרין29/03/2009
שלום רב,
אני בת 35 והתחלתי תהליך של יישור שיניים הכולל חשיפת ניב כלוא, הרחבת לסת עליונה ויישור בליטת השיניים.
תחילה עקרו לי 2 שיניים בלסת העליונה (שן 5 מכל צד) וכן את הניב החלבי.
כעת שמו לי טבעות בלסת התחתונה ומכשיר הרחבה (המכשיר העדין יותר ללא הבורג) בלסת העליונה. בעוד 3 שבועות אמורים לשים לי טבעות בלסת העליונה.
כמה שאלות:
1. אחת מטבעות המתכת שאליהן מחובר מכשיר ההרחבה מותקנת על שן עם כתר. האם זה בטוח? המכשיר הותקן לפני כשלושה ימים ויש לי רגישות בשן, אפילו לחץ עדין עליה כואב.
2. כאשר אני סוגרת את הלסתות הן נסגרות רק על המתכות, זה בנוסף לרגישות בשיניים לא מאפשר לי ללעוס כלום.. האם זה סביר?
3. אני סובלת ממכשיר ההרחבה העדין ולפי מידע שקראתי כאן פעולתו נמשכת חודשים, האם כדאי לעבור למכשיר עם הבורג ולקצר תהליך או שאם אני סובלת מזה לא אוכל להסתדר עם המכשיר האגרסיבי יותר..?
סליחה על האורך...המון תודה מראש,
קרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הרופא שלך הוא מומחה?
ד``ר אריאל דינבר03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט, רופאה מומחה. למה..?
קרין09/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד``ר אריאל דינבר10/04/20091. האותודונט אינו אחראי לאיכות הכתר שהודבק לך בפה. אם הכתר עשוי ומותאם כהלכה לשן אין סיבה שיקרה לו משהו. כמובן יש כאן לקיחת סיכון שאת צריכה להיות מודעת לה. אם הכתר יפול יש להדביקו מחדש.
אם השן רגישה יש לציין זאת בפני האורתודונט.
2. בד"כ מצב זה הוא זמני, יש לידע את האורתודונט ולוודא שזה בהתאם לתוכנית הטיפול שלו.
3. אני מניח שהאורתודונט המומחה שלך יודע מה הוא עושה.
אגב אם את רוצה להיות בטוחה שהוא מומחה ניתן לבדוק באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים או ליצור איתם קשר ישירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרין10/04/2009המון תודה על התשובות. במהלך הזמן שעבר מאז שכתבתי את השאלות, הרגישות נרגעה וגם אני... בכל מקרה היה טוב לשמוע זאת גם ממך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיחי
חסוי12/04/2009מה אכפת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?