אפטה/ פצע בפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפטה/ פצע בפה
    בחורה עם אפטה
    11/04/2009

שלום, אני מטופלת ביישור שיניים עם קוביות קצת פחות מחצי שנה, ולפני כמה שבועות צץ לי פצע מוגלתי כמו בתמונה שצירפתי (זה הפצע), הוא מופיע ממש כמעט על השפתיים (התחתונות), מגעיל מאוד, ומציק לי מבחינת אסתטיקה וגם כואב. הוא כבר נעלם לי אבל לאחר כמה ימים שב חזרה. אני בד"כ לא סובלת מפצעים בפה ובכלל מאוד שומרת על הגיינת פה, ואם אי פעם הופיע אפטה בד"כ היא היתה קטנה בהרבה ויותר בחניכיים (לא היו רואים אותה) ועברה מהר, אבל זאתי נמצאת ממש כמעט על השפתיים, ולא נעלמת (הולכת ושבה). הראתי לרופא שיניים שהפנה אותי למומחית שיש לה תור פנוי רק עוד חודש, הוא אמר שהוא לא בטוח מה זה ולא נראה לו שזה מהקוביות, ואולי זה מנשיכות או משהו אחר... השאלה שלי היא איך אני מטפלת בזה מהר יותר מעד פגישה עם מומחית לרפואת הפה בעוד חודש, זה לא נוח לי להיראות עם דבר כזה עלי וזה גם כואב ומפריע ורופא השיניים וגם רופאת המשפחה לא נתנו לי פתרון תרופתי, חוץ מלקבוע את התור הרחוק הזה, ניסיתי משחה ללא מרשם אבל היא לא עזרה לי והשאלה היא מה עושים במצב הזה, האם רופא עור או רופא נגיש אחר מבינים בזה? אני בטוחה שצריך להיות תחום התמחות נגיש יותר שמבין באפטות, ואם לא האם יש תרופה מומלצת או עצה איך להעלים את האפטה הזו?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפטה/ פצע בפה

הוספת תגובה

• פני לרופא/ת עור

ד``ר עתליה וסרשטיין
    11/04/2009

אם מדובר באפטה - יש תכשירים כאפטגון, אפטה-x, פרו-פה וכדומה. אך יתכן שמדובר בהתלקחות של הרפס או בעיה אחרת. נגע נראה על השפתיים הוא בתחום הטיפול של רופאי העור. החלמה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו