אני מתלבט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מתלבט
    גיא
    03/05/2009

שלום רב

אז ככה... אני בן 23 וסיימתי לפני 5 שנים טיפול אורטודנטי

עכשיו אני לא מרגיש בנוח עם השיניים שלי ואני בטוח שהם יוצאות לי החוצה בעיקר בלסת העליונה

הלכתי להתייעץ עם הרופאה והיא אמרה לי שאין לי בעיה רפואית כלשהי ואם אני רוצה היא הציעה לי 3 אפשרויות ואמרה שזו בעיה אסטטית בלבד לכן אין פה משהו דחוף ולדעתה זה בסדר בגדול

לישון עם פלטה בשביל לשמר את המצב הנוכחי.
    לדחוף פנימה את השיניים קצת ב 4 מיל' על ידי טבעות ושיוף השיניים למשך חצי שנה.
    לדחוף את השיניים הרבה פנימה ולעקור 4 שיניים שהם לא שיני בינה

אני חושב יותר על האפשרות השנייה אבל אני רוצה לשאול האם אין סיכון רפואי באחת מהפעולות האלה והאם אנשים עושים את זה לעיתים קרובות או שזה משהו נדיר שעושים את זה?

נקודה נוספת היא שאני לא מוכן ברגע זה להיכנס לטיפול חיצוני על השיניים אך אני שמעתי שיש טבעות שניתן לשים מאחורי השיניים והם עושים בדיוק את אותה הפעולה של הפלטה הרגילה, בעניין זה אני רוצה לדעת אם טיפול כזה מומלץ ומה הדעה הרפואית עליו והאם יש בו סיכונים לשיניים יותר מהפלטה הרגילה או מתי משתמשים בטיפול כזה.

ושאלה אחרונה שהטרידה אותי בנושא היא במידה ואני הולך לטיפול של טבעות האם זה יכול לגרום לשיניים להיות פחות עמידות, חזקות היות שמההתחלה של הטיפול הראשון הם היו בחוץ הוכנסו, יצאו שוב פעם ואם כעת אני אכניס אותם עוד פעם אין סיכון שהם יהיו פחות עמידות או חלשות- כמו כל חומר שמפעילים עליו לחץ אחורה וקדימה הוא נהיה פחות עמיד ואם חוזרים על אותה פעולה הרבה פעמים הוא יכול להישבר- האם כתוצאה מפעולות אלה השיניים יכולות להיות להיות שבירות וחלשות יותר?

אודה לך אם תשיב לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מתלבט

הוספת תגובה

• טיפול חוזר

ד``ר אריאל דינבר
    05/05/2009

1. כל עוד האורתודונט מומחה והוא יודע מה הוא עושה אז אין סיכון ממשי. כעיקרון טיפוטל אורתודונטי חוזר מומלץ שלא יהיה ארוך ומורכב.
    2. טיפול אורתודונטי לינגואלי (במשטח הפנימי של השיניים) בהחלט מומלץ, אין בו יותר סיכונים. הסכנה היחידה היא לכיס שלך - הטיפול יקר.
    3. שיניים לא נעשות שבירות מטיפול אורתודונטי. בכל טיפול אורתודונטי יש סכנה לספיגת שורשים (קצה שורש של השן עלולה להיספג באופן חלקי). כאשר הספיגה היא משמעותית (נדיר) האחיזה של השן בעצם חלשה יותר ובמקרה זה יש נזק משמעותי בלתי הפיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו