מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שיניים ע"י ברקטים מחרסינהויקי23/05/2009
שלום שמי ויקי (אני סייעת לשעבר בבית חולים תה"ש מהצבא - אך לא במח' אורטו')
אני בת 28.5.
יש לי שיניים בריאות אך בלסת העליונה שן מספר 21 בעלת נטייה מזיאלית ויושבת בהטייה על שן מס 11. הדבר מטריד אותי שנים על גבי שנים ומדכא אותי, מוריד לי את הבטחון ואיני מחייכת או צוחקת מכל הלב בגלל זה.
שיניים 22 ו- 12 היו קטנטנות יחסית לשאר השיניים (שיניי בכלל קטנות יחסית לגילי ומבנה פניי, לדעתי ואני שונאת את גודלן) והרופאת שיניים שלי עיבתה לי אותן ועיצבה אותן מעט יותר גדולות על ידי סתימת קומפוזיט (עם האור) ויצא יותר יפה ממה שהיה..
כשהייתי בת 21 פניתי לרופא אורטו' והוא אמר שבמצבי (הקל) עליי להיות עם הברקטים רק 3 חודשים. שמחתי מאד והלכתי על זה. עשיתי יישור שיניים עם ברקטים שקופים וגומיות שקופות ומרוב שהתביישתי בכך הורדתי אותן אחרי חודש וחצי (אני עד היום כועסת על עצמי ומצטערת על כך מאד!) והשן הטורדנית התיישרה והייתי מאושרת אך חזרה למצב קודם במהרה כי לא סיימתי את הטיפול.
ראיתי השבוע שני בנות עם 2 סוגי ברקטים שונים ואני חפצה לעשות זאת הפעם ולסיים את הטיפול.
האחת- ברטים מחרסינה! היו לבנים, בלתי נראים כמעט ומעולם לא שמעתי\ נחשפתי\ ראיתי זאת. האם זה דבר חדש בשוק? המחיר שהיא נקבה עבור לסת אחת היה מטורף ובשמיים. האם מכבי גם עובדים איתם? אני לא יכולה להשקיע את הסכום אותו נקבה ומצד שני צריכה רופא מומחה לעניין ולא כל אחד שמביא זאת.
השנייה- היתה בת כ16 עם ברקטים ממתכת כסוף והם היו ממש קטנים ודי אהבתי את הרעיון שהם לא הגדולים הבולטים והחוט שחיבר ועבר על כל הברקטים היה מאד דק וכל העסק לא בלט בפה.
האם יש הבדל מבחינת השפעה על הזמן עם הקטנים מול הגדולים? היא אמרה שזה חדשני יותר ושזה מזרז את זמן הטיפול. זה נכון?
בנוסף יש לי בעייה במפרק הTMJ ויש לי קליקים חזקים עקב סגירת הלסתות בלילה. אני מיועדת לטיפול פיזיו' במכבי בשל הבעייה והרופאה שלי אמרה שלא מומלץ במצבי לעשות אורטו' אך לי זה מציק מאד החוסר סימטריה הזו.
מה יש לך לומר לי על כל הנקודות אותן העלתי כאן.
בברכה ויקי ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי מופנת לד"ר אריאל דינבר
ויקי23/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך ויקי הסייעת
ד``ר אריאל דינבר23/05/2009סיפור ארוך אנסה לענות לך על כל השאלות:
1. סמכים מחרסינה זה לא חדש, מה שכן יחסית חדש זה סמכים ננעלים מחרסינה (בעלי קשירה עצמית, שלא צריך לקשור אותם עם גומיות).
2. במרפאות מכבידנט בחלקם לא עובדים עם חרסינה כלל ובאחרים עובדים עם סמכי חרסינה הישנים (עם גומיות שקופות). איני ממליץ על סמכים מהדור הישן. הם מתלכלים ונצבעים מהר מאד.
3. כעקרון אין הבדל בהשפעה בין הסמכים מה שחשוב זה מי שמפעיל אותם.
4. אין קשר בין בעיות במפרק ה TMJ לבין טיפול אורתו. את בהחלט יכולה להתחיל בטיפול ללא חשש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?