האם אסור לעקור ניבים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אסור לעקור ניבים?
    איילת רז
    13/08/2009

שלום
    לבני בן ה 15 יש ניב שיצא מחוץ לשורה בלסת העליונה. שאר השיניים שלו ישרות ושני רופאים שאלתי אמרו לי שאסור לעקור ניב ולכן במקום להוציא רק אותו צריך להוציא שן אחרת במקומו ולעשות גשר .
    האם זה נכון?
    תודה מראש
    בנוסף אשמח לקבל רשימת אורתודנטים מומלצים באיזור הקריות
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אסור לעקור ניבים?

הוספת תגובה

• באופן כללי זו אכן הגישה

ד``ר אריאל דינבר
    14/08/2009

כמובן כל מקרה לגופו, אך ברוב רובם של המקרים אנחנו מעדיפים לוותר על שיניים אחרות כדי לשמור על הניב. זוהי שן חשובה מאד, חזקה מאד ובעלת תפקיד במערכת השיניים. כדי להמחיש לך אוכל לציין שבמשך 19 שנה בהם אני עוסק באורתודונטיה טיפלתי במאות מקרים בהם הניבים היו מחוץ לקשת ואפילו כלואות גבוה ועמוק בתוך העצם. רק בשני מקרים בלבד בחרתי לעקור את הניבים. בכל שאר המקרים הבאנו את הניבים למקום וכשהיה צורך עקרנו שן סמוכה.
    השאלה היא האם ניתן להביא את השן למקומה ללא עקירת שן נוספת, אך אני מניח שהלכת למומחה וקיבלת חוות דעת מקצועית.
    רשימת המומחים מופיעה באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה לאורתודונטיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו