לסת תחתונה בולטת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לסת תחתונה בולטת
    גבי
    02/09/2007

למנהלי הפורום שלום,

לבני בן ה 7 יש לסת תחתונה בולטת וכתוצאה מכך כבר עכשיו השיניים הקדמיות שלו ממש באותו קו עם השיניים העליונות ובנוסף כל השיניים שלו צפופות ועקומות.
    הייתי אצל רופאה אחת שהמליצה לעקור לו שיניים (חלביות) ולשים לו רסן שימנע את התפתחות הלסת התחתונה וירחיב את העליונה וכך להשיג את יישור השיניים והלסתות בן זמנית.
    הייתי אצל רופאה אחרת שאמרה שצריך להרחיב לו את הלסת העליונה בעזרת איזה סוג של רסן ולעזוב לחלוטין את יישור השיניים כרגע. בנוסף היא גם אמרה לי שהלסת העליונה מסיימת להתפתח בסביבות גיל 11 ואילו הלסת התחתונה מסיימת להתפתח בגיל 16, כך שגם אם הלסתות שלו יהיו במצב תקין בתום הטיפול שנמשך שלוש שנים, יש סבירות גבוהה של כ 50% שבגיל 15 הלסת התחתונה תבלוט שוב.
    אשתי ואני ממש אובדי עצות.

אודה לכם מאד אם תוכלו לייעץ לי בנושא.
    גבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לסת תחתונה בולטת

הוספת תגובה

• הרופאות מיעצות הרחבת הלסת

ד``ר עתליה וסרשטיין
    03/09/2007

לפחות על-כך יש הסכמה. בדקו שהרופאות מומחיות לאורתודונטיה מטעם משרד הבריאות. ניתן לבדוק זאת באתר ההסתדרות לרפואת שיניים, ברשימת המומחים.
    באשר לבעיה של בנכם, אכן הלסת התחתונה ממשיכה להתפתח יותר מאשר הלסת העליונה בתקופת הגדילה. ואתם צריכים להחליט אם להמתין לסיום הגדילה ואז אם הלסת בולטת מאוד, ניתן לבצע ניתוח אורתוגנטי, או לנסות לשפר את המצב כדי לנסות להימנע מניתוח על ידי אורתודונטיה, אם כי ההצלחה אכן אינה מובטחת, כיוון שלא ניתן לצפות עד כמה תגדל הלסת התחתונה יחסית לעליונה.
    רמז למצב בסיום הגדילה הוא האם קיים מצב של לסת תחתונה בולטת במשפחה. אם אין מצב כזה, יש סיכוי טוב שגם הלסת של בנכם תתפתח שלא ביתר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו