מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום -יש לי כמה שאלות (:אנונימית13/10/2009
התחלתי טיפול ליישור שיניים לפני כמעט ארבעה חודשים,השיניים מאוד התיישרו(ולפני הם היו ממש עקומות.)היום האורתודנט נתן לי גומיות לשים לעצמי והסביר לי איך לשים,גומיות למעלה 2 ליד כל ניב שזה הבנתי בשביל לסגור את הרווח של העקירה (עקרו לי 2 שיניים בכל צד למעלה)
וגומיות בין הלסתות כאילו חיבור של למעלה ולמטה-שזה בשביל הסגירה והמנשך ..
הוא אמר לי להחליף כל יום...
זה ממש כואב אבל הבנתי שזה עובר אחרי יום-יומיים
יש לי כמה שאלות בנושא..
1.מה זה אומר שהוא שם לי את הגומיות הללו עכשיו? הרי הבנתי ששמים אותם לקראת סוף טיפול והרי אני רק 4 חודשים עם הגשר? האורתודנט אמר שהשיניים שלי הסתדרו ועכשיו זה החלק המאוד חשוב בטיפול שלי ובזמן שזה ייקח,הוא לא ידע להגיד כמה זמן זה יקח אבל אמר שזה החלק הכי חשוב כדי לסגור את הרווח מהעקירות וגם לסדר את המנשך והסגירה..
2. כמה זמן זה באמת לוקח לסגור רווח של עקירה? מפחדת שזה ייקח הרבה זמן מה הזמן הממוצע?
3.הבנתי שבאוכל אפשר להוריד את זה וכו' אבל תוך כמה זמן רצוי להחזיר את זה כי מאוד חשוב לי לעשות את זה כמו שצריך כדי שהטיפול יהיה יותר מהיר,אני בת 20 וחצי ובא לי לסיים עם זה מהר ושלא יקח לי כמה שנים זה מלחיץ אותי.
4. ההרגשה המוזרה שמדברים ומחייכים עוברת אחרי כמה זמן או שזה יישאר ככה לאורך הטיפול עם הגומיות?
5.האורתודנט נתן לי בנוסף גם גומיות ממש קטנות ושכחתי לשאול אותו בשביל מה? כי כרגע אני רק עם גומיות יחסית גדולות,אז למה הקטנות משמשות.?
סליחה על כל השאלות ותודה רבה!!!
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לפנות לאורתודונט שלך
ד``ר עתליה וסרשטיין14/10/2009השאלות פרטניות לגביך, והוא מכיר את המקרה שלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?