מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר מה דעתך?Ann17/11/2009
צהריים טובים, אני בת 23 הניבים צמחו לי במקום שיניים מס' 2 ובמקום שצריכים להיות ניבים ישנם רווחים. בצד שמאל רווח של 5 מ"מ ובצד ימין רווח של 2 מ"מ. המליצו לי על כמה דרכים לטיפול בבעיה, אך אף מהדרכים לא מצא חן בעיניי, הטיפול האורטודנתי הממוצע שאני צריכה הינו 2.5 שנים ובסיום הטיפול שני שתלים ברווחים של שיניים במס' 3. אני מאוד לא רוצה לעשות שתלים ובמיוחד לא להסתובב עם סמכים 3 שנים.
לא מזמן המליץ לי רופא, שהוא מתמחה יותר באסטטיקה וציפויי שיניים על טיפול אורטודנתי קצר יחסית במטרה ליצור רווחים נכונים בין כל השיניים הקידמיות ובכך לצמצם את הרווח הגדול של 5 מ"מ ולאחר מכן לצפות אותם בלומינרס שגם ככה אני מעוניית לעשות אותו כי הניבים לא נראים אסטטיים ובנוסף השיניים שלי צהובות מאוד.
מה דעתך על השיטה שהוא המליץ? האם היא פרקטית? האם יש סיכוי שהשיניים יחזרו בחזרה, הרי יהיה ביניהם רווח? האם זה בריא ללסת? במידה שני אחליט על דרך הנ"ל האם חייבים לעקור שתי שיניים בלסת התחתונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את שואלת שאלות תאורטיות
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009והמקרה שלך הוא ספציפי. לא ניתן לתת חוות דעת חד משמעית בלי לבדוק את כל הנתונים שלך.
אני כן יכול לציין שאופציית סגירת הרווחים לגמרי בד"כ גם קיימת. נסי להתייעץ עם מומחה נוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?