מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירת שן חותכת באינקוגניטומיכל17/12/2009
אני בת 21, התחלתי לעבור טיפול באינקוגניטו.
בינתיים עשו לי רק צילומים ומבנים.
הביאו לי תכנית טיפול שכוללת עקירת 2 שיניים עליונות ושן חותכת תחתונה.
מה שממש מרתיע אותי זה עקירת שן תחתונה- מכיוון שמדובר בשן קדמית..
האורתונדט אמר לי שהוא ישים לי כמו מין שן תותבת כדי שלא יראו את הרווח שיווצר, ולאט לאט הרווח יצטמצם וכך בכל פעם הוא יקטין ויקטין לי את התותבת עד שהרווח יסגר לגמרי.
חשוב לי לציין שהקו אמצע של הלסת התחתונה שלי נוטה שמאלה כמעט ב1 ס"מ- אמרו לי שזה בגלל בעיה בסימטריה של הפנים בכלל (וא"א לתקן את סימטריית הפנים בישור שינים- פה כבר מדובר על ניתוח אחר...). לכן אמרו לי לעקור את השן הקדמית התחתונה מכיוון שגם ככה אין סימטריה למטה.
אמרתי שאני מעדיפה לעקור כבר את 2 השיניים שאחרי הניבים למטה(שוב, רק בגלל ה"פדיחה" להיות בלי שן)- אך אמרו לי שהרווח שיווצר יהיה כבר יותר מדי גדול ואין צורך בכך.
חשוב לי לציין שהאורתודנט איתן בדעתו ואף ניסינו לחשוב על אפשרויות טיפול אחרות ופשוט אין עוד אפשרות. אני שוקלת כן לבצע את הטיפול כפי שהציעו לי מכיוון שאני מאוד סומכת על המטפל ועל דעתו ואני מצידי נורא רוצה כבר להתחיל את הטיפול הזה וליישר סוף סוף את השינים שנורא מטרידות אותי מבחינה אסתטית.
השאלה שלי, היא :
-האם עקירת שן חותכת תחתונה מקדימה היא דבר נפוץ ומקובל?
-האם השן התותבת, כביכול, לא תפריע לרווח להיסגר?
-כמה זמן לוקח לרווח כזה להיסגר בכלל?..
אשמח מאוד לקבל את תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקובל בהחלט
ד``ר אריאל דינבר17/12/2009השן התותבת תעשה בצורה כזו שתמיד יהיה קצת רווח כך שאין שום בעיה
מספר חדשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?