עקירת שן חותכת באינקוגניטו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקירת שן חותכת באינקוגניטו
    מיכל
    17/12/2009

אני בת 21, התחלתי לעבור טיפול באינקוגניטו.
    בינתיים עשו לי רק צילומים ומבנים.
    הביאו לי תכנית טיפול שכוללת עקירת 2 שיניים עליונות ושן חותכת תחתונה.
    מה שממש מרתיע אותי זה עקירת שן תחתונה- מכיוון שמדובר בשן קדמית..
    האורתונדט אמר לי שהוא ישים לי כמו מין שן תותבת כדי שלא יראו את הרווח שיווצר, ולאט לאט הרווח יצטמצם וכך בכל פעם הוא יקטין ויקטין לי את התותבת עד שהרווח יסגר לגמרי.
    חשוב לי לציין שהקו אמצע של הלסת התחתונה שלי נוטה שמאלה כמעט ב1 ס"מ- אמרו לי שזה בגלל בעיה בסימטריה של הפנים בכלל (וא"א לתקן את סימטריית הפנים בישור שינים- פה כבר מדובר על ניתוח אחר...). לכן אמרו לי לעקור את השן הקדמית התחתונה מכיוון שגם ככה אין סימטריה למטה.
    אמרתי שאני מעדיפה לעקור כבר את 2 השיניים שאחרי הניבים למטה(שוב, רק בגלל ה"פדיחה" להיות בלי שן)- אך אמרו לי שהרווח שיווצר יהיה כבר יותר מדי גדול ואין צורך בכך.
    חשוב לי לציין שהאורתודנט איתן בדעתו ואף ניסינו לחשוב על אפשרויות טיפול אחרות ופשוט אין עוד אפשרות. אני שוקלת כן לבצע את הטיפול כפי שהציעו לי מכיוון שאני מאוד סומכת על המטפל ועל דעתו ואני מצידי נורא רוצה כבר להתחיל את הטיפול הזה וליישר סוף סוף את השינים שנורא מטרידות אותי מבחינה אסתטית.

השאלה שלי, היא :
    -האם עקירת שן חותכת תחתונה מקדימה היא דבר נפוץ ומקובל?
    -האם השן התותבת, כביכול, לא תפריע לרווח להיסגר?
    -כמה זמן לוקח לרווח כזה להיסגר בכלל?..

אשמח מאוד לקבל את תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקובל בהחלט

ד``ר אריאל דינבר
    17/12/2009

השן התותבת תעשה בצורה כזו שתמיד יהיה קצת רווח כך שאין שום בעיה
    מספר חדשים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו