יישור שיניים ושיני חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יישור שיניים ושיני חלב
    פ.
    26/02/2010

שלום רב,
    ביקרתי אצל רופא עקב שן שנשברה. מראה ומצב השיניים שלי הוא נורא ואני תמיד דוחה ודוחה ובעיקר עקב פחד מטיפולים ומעלויות אסטרונומיות.
    הרופא כמובן התחיל לדבר איצי על יישור שיניים. אני בת 30 כמעט. רציתי לשאול מס' שאלות:
    1. האם בזמן הגשר והלחץ שמופעל על השיניים זה לא יעשה להם נזק, לא יגרום להם להתנדנד? האם בגיל זה יש טעם לביצוע יישור מבחינה רפואית ולא מבחינה אסטתית?
    2. בצילום פנורמי שביצע לי ראינו שיש לי 3 שיניי חלב. 2 ללמעלה ו1 למטה. מאחורי שן 1 למעלה ושן 1 למטה יש שן קבוע שגדלה בפנים ומאחורי עוד שן למעלה אין שן קבועה והיא נראה בצילום באלכסון בחניכיים מעל שן חלב. האם יש לי סיבה לדאוג ששיני חלב אלו יפלו להם ביום מן הימים בזמן הקרוב או שאם זה לא נעשה בזמן צעיר אז זה ילווה אותי עד הזקנה? ומה בדיוק נהוג לעשות איתם במידה ואחליט על גשר? ובלי קשר מה כדאי לי לעשות איתם?
    3. האם כדאי בשלב ראשון לטפל בשיניים כמו לעשות סתימות והלבנה ואז לחשוב על יישור?
    תודה רבה,
    פ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים ושיני חלב

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר עתליה וסרשטיין
    27/02/2010

1. הלחץ גורם לעתים קיצור שורשים שהוא בד"כ זניח. לכן בעת הטיפול חייבים לעקוב אחר מצב השורשים באמצעות צילומי רנטגן מתאימים. בכל גיל יש טעם לבצע טיפול מטעמים רפואיים.
    2. עלול להיות ששיני החלב יפלו מתי שהוא - לא ברור מתי. אם מחליטים על גשר מביאים את השיניים הקבועות הכלואות אצלך בלסת למקומן במקום שיני החלב, שנעקרות.
    3. סתימות חייבים לבצע לפני הישור והלבנה את לא חייבת, כי אם יהיו מכשירים חיצוניים ממילא לא יראה צבע השיניים.
    שיניים כלואות עלולות לעתים לגרום נזקים בלסת או לשיניים סמוכות ולכן רצוי להביאן למקומן.
    בחרי מומחה או מומחית לאורתודונטיה לפי אתר ההסתדרות לרפואת שיניים או אתר האגודה האורתודונטית. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו