הצרת הלסת לאחר סיום הטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצרת הלסת לאחר סיום הטיפול
    הדר
    17/10/2007

שלום רב. אני סיימתי טיפול יישור שיניים לפני כ-4 שנים. לקראת סוף הטיפול עשיתי הרחבת לסת (כחלק מהטיפול), באמצעות פלטה. ולאחר מכן הסתיים הטיפול.
    היום, מצב הלסת חזר לקדמותו (נהיה צר יותר) ועימו גם השיניים. מה שהרס לגמרי את מבנה השיניים האחוריות שלי (השיניים הקדמיות מחוברות בקיבוע).
    חזרתי לאורטודנט שלי והוא הסביר שהצרת הלסת נבעה מפוליפים באף אשר משפיעות על מקום הלשון (כתוצאה מנשימה לא טובה) ובעקיפין על מבנה הלסת, וזאת הסיבה להצרה שלה.
    לאחר התייעצות החלטתי לחזור לטיפול (שאמור לקחת כמה חודשים ספורים) רק על מנת להחזיר את הלסת למצב הקודם (ועימה השיניים). שאלתי היא: האם באמת פוליפים יכולים להשפיע כך על מבנה הלסת? האם אין סיבה אחרת לכך (אולי חוסר ויטמינים?)? והאם פעלתי נכון כאשר חזרתי לטיפול? (כלומר, מה הסיכוי לכך שהצרת הלסת תקרה שוב, לאחר הטיפול השני)
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התשובה היא: כן

ד``ר אריאל דינבר
    21/10/2007

ואני ממליץ לך גם ללכת להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון כדי לבדוק את דרכי הנשימה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו