שאלות- פלטה וקיבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות- פלטה וקיבוע
    נטע
    08/04/2010

היי, אני בת 14 ועברתי כבר יישור שיניים, עם גשר והכל... כרגע יש לי קיבוע למטה ופלטה (אני מורידה שעות בהדרגה).
    יש לי כמה שאלות...
    1) יש על אחד מהחוטי ברזל של הפלטה (שנמצא די בתוך הפלסטיק הזה- או מה שזה לא יהיה) כתם בצבע כתום כזה- שנראה כמו לחלודה. אני משתדלת לצחצח אותה פעמיים ביום (אולם בחופש קצת חיפפתי בבקרים- קמתי בצהריים ולא כל כך הקפדתי) ולשטוף אותה עם ה"קוקיס" האלה. מה לעשות? האם לגשת למרפאה עכשיו או רק בביקורת הבאה (בספטמבר)?
    2) כמו שאמרתי, אני כרגע בתהליך של הורדת שעות של הפלטה, כבר למעלה מחודש, ועד עכשיו הצלחתי להוריד רק 3 שעות, וגם זה בקושי- עדיין יש קצת כאבים. אחת האורתודנטיות שלי (יש שם 3) אמרה שתוך חודש וחצי אני אמורה כבר להיות עם הפלטה רק בלילה. משהו לא בסדר אצלי?...
    3) האם הקיבוע והפלטה הם לכל החיים? במרפאה אמרו לי שכן, ואמנם, חברה שלי שאמא שלה אורתודנטית, אמרה שהפלטה והקיבוע הם עד ל-6 שנים, מה שלא נראה כ"כ הגיוני... כי לפי ההסבר במרפאה, אמרו לי שאם מפסיקים איתם השיניים זזות. מה נכון?? והאם הפלטה לא קטנה במהלך השנים? השיניים והפה לא גודלים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות- פלטה וקיבוע

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר עתליה וסרשטיין
    11/04/2010

1. אין דחיפות
    2.מידת היציבות לא שווה אצל כל המטופלים ואין בכך "לא בסדר"
    3. כן. שיניים עלולות לזוז תמיד. הפלטה לא קטנה והפה והשיניים לא גדלים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו