מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שיניים ונסיגת חניכיים חמורהליאת12/04/2007
אני בת 28, אובחנה אצלי נסיגת חניכיים חמורה שתוביל להשתלות לאחר היישור. קיבלתי אישור לבצע את היישור אך אני סובלת סבל רב מאוד במשך כל תהליך היישור, עד כדי צרחות ובכי, ושמה לב שאנשים אחרים לידי בקליניקה לא חווים את הכאב העוצמתי שאני חווה. יש לציין שבעבר, בגיל 13 עברתי יישור אך בגלל שלא עקרו לי 4 שיניים (החמישיות) ולא הנחתי את הלשון במקומה המתאים, חלה תזוזה והשיניים נעקמו.
יש לציין שהאורטודונט מודע למצב והתהליך איטי יתר על המידה למרות שהשינויים ניכרים תוך כמה דק' מרגע הטיפול היות והשיניים כנראה ניידות..
הייתי רוצה לשמוע מכם עוד חוות דעת על מצבי ומה אתם ממליצים כי אני מפחדת שאני גורמת נזק למצב הנסיגה ורגישות בשיניים.
איך ניתן להוציא את הקוביות (מחרסינה) מבלי להשתמש בצבט הידוע??
יש שיטות אחרות? (הוציאו לי 2 והיו לי כאבי תופת!!!!)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהנחה שמומחה לחניכיים אישר לבצע לך
ד``ר אריאל דינבר12/04/2007טיפול אורתודוונטי והטיפול האורתודונטי נעשה ע"י מומחה, אני מניח שמקצועית את מטופלת נכון. השאלה היא האם כואב לך כל כך עקב רגישות יתר או האם אכן קיימת בעיה שבעטייה את סובלת? הייתי מפנה את השאלה לרופא המטפל ואולי גם מתייעץ שוב עם מומחה למחלות חניכיים (פריודונט).
שאלותיך מחייבות בדיקה קלינית ואולי גם רנטגנית. טכניקות להסרת סמכים מחרסינה ללא שימוש בצבתות: השחזה ע"י מקדח (הליך ארוך משמעותית בהשוואה לצבתות הרגילות), כמו כן קיימת צבת מיוחדת להסרת סמכים שהשימוש בה הוא כמעט ללא כאבים (לרוב המטופלים). אם יש לך בעיות חניכיים קשות ואו את מאד רגישה אולי שווה לשקול הרדמה מקומית סלקטיבית באזורים מאד רגישים כמוצא אחרון. באופן אישי עוד לא קרה לי שהייתי צריך להרדים שיניים לקראת הליך של הסרת הסמכים. מקווה שעזרתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?