יישור שיניים ונסיגת חניכיים חמורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יישור שיניים ונסיגת חניכיים חמורה
    ליאת
    12/04/2007

אני בת 28, אובחנה אצלי נסיגת חניכיים חמורה שתוביל להשתלות לאחר היישור. קיבלתי אישור לבצע את היישור אך אני סובלת סבל רב מאוד במשך כל תהליך היישור, עד כדי צרחות ובכי, ושמה לב שאנשים אחרים לידי בקליניקה לא חווים את הכאב העוצמתי שאני חווה. יש לציין שבעבר, בגיל 13 עברתי יישור אך בגלל שלא עקרו לי 4 שיניים (החמישיות) ולא הנחתי את הלשון במקומה המתאים, חלה תזוזה והשיניים נעקמו.
    יש לציין שהאורטודונט מודע למצב והתהליך איטי יתר על המידה למרות שהשינויים ניכרים תוך כמה דק' מרגע הטיפול היות והשיניים כנראה ניידות..
    הייתי רוצה לשמוע מכם עוד חוות דעת על מצבי ומה אתם ממליצים כי אני מפחדת שאני גורמת נזק למצב הנסיגה ורגישות בשיניים.

איך ניתן להוציא את הקוביות (מחרסינה) מבלי להשתמש בצבט הידוע??
    יש שיטות אחרות? (הוציאו לי 2 והיו לי כאבי תופת!!!!)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהנחה שמומחה לחניכיים אישר לבצע לך

ד``ר אריאל דינבר
    12/04/2007

טיפול אורתודוונטי והטיפול האורתודונטי נעשה ע"י מומחה, אני מניח שמקצועית את מטופלת נכון. השאלה היא האם כואב לך כל כך עקב רגישות יתר או האם אכן קיימת בעיה שבעטייה את סובלת? הייתי מפנה את השאלה לרופא המטפל ואולי גם מתייעץ שוב עם מומחה למחלות חניכיים (פריודונט).
    שאלותיך מחייבות בדיקה קלינית ואולי גם רנטגנית. טכניקות להסרת סמכים מחרסינה ללא שימוש בצבתות: השחזה ע"י מקדח (הליך ארוך משמעותית בהשוואה לצבתות הרגילות), כמו כן קיימת צבת מיוחדת להסרת סמכים שהשימוש בה הוא כמעט ללא כאבים (לרוב המטופלים). אם יש לך בעיות חניכיים קשות ואו את מאד רגישה אולי שווה לשקול הרדמה מקומית סלקטיבית באזורים מאד רגישים כמוצא אחרון. באופן אישי עוד לא קרה לי שהייתי צריך להרדים שיניים לקראת הליך של הסרת הסמכים. מקווה שעזרתי לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו