מרחיב לסת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרחיב לסת
    ליטל
    20/05/2010

שלום רב,
    אני בת 23, והתחלתי לפני כשבוע בטיפולים לקראת הרכבת גשר. הלסת התחתונה אצלי בולטת יותר מהעליונה, אולם דבר זה אינו מפריע לי ביומיום (התרגלתי למצב זה ואינו מהווה בעיה עבורי). בנוסף ללסת התחתונה הגדולה יותר, חסרה לי שן אחת (מלידה) בלסת העליונה.
    לפני התחלת הטיפול, הודעתי לרופא המטפל כי אין בכוונתי לעבור ניתוח כירורגי לתיקון הלסת, היות והדבר לא מפריע לי. בטיפול האחרון, הרופא אמר כי השלב הבא יהיה גומיות ספרציה בלסת העליונה (כפי ששמו לי בשתי הלסתות בטיפול הראשון), ושבוע לאחר מכן- הרכבת מכשיר להרחבת לסת עליונה.
    איני רואה הבדל משמעותי ברוחב של הלסתות כאשר אני בוחנת אותן במראה, אלא זה נראה שההבדל הוא באורך. שאלתי היא, אם כן, האם המכשיר להרחבת הלסת רק יגרום לכך שהלסת העליונה תיכנס עוד יותר פנימה ממה שהיא כבר (בעקבות ההרחבה- האם זה יגרום להצרה באורך?) ובכך זה רק יזיק לצורת הפנים והמראה שיתקבל יהיה רע יותר? (אני גם לא רוצה שתהיה לי לסת רחבה מדי ואז יראו את השיניים האחוריות, אם בכלל ההרחבה עובדת בגיל 23)..
    שאלה נוספת, קראתי בפורום כי מכשיר להרחבת לסת נועד בין השאר למנוע עקירות, הנחתי מכך שהוא תורם ליצירת רווחים בין השיניים (מבחינה הגיונית גם). האם בעקבות זאת החוסר המולד של שן אחת בלסת העליונה יורגש עוד יותר? (ואז לא תהיה ברירה אלא להכניס שתל..ואיני רוצה בכך, או לפחות מנסה להימנע מכך ככל האפשר).
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרחיב לסת

הוספת תגובה

• כשהלסת העליונה צרה מידי מרחיבים.

ד``ר אריאל דינבר
    21/05/2010

לא אוכל לציין אם את ספציפית זקוקה להרחבה, יתכן והשיניים בלסת העליונה יכנסו מעט אבל אני בספק אם תבחיני בכך. החוסר ששל השן שלך לא יורגש יותר, לאורתוודנט שלך אפשרות שליטה על כל מה שציינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך.

ליטל
    21/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו