יישור שיניים או טיפול כירורגי ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יישור שיניים או טיפול כירורגי ?
    דן
    28/10/2007

יש לי בעיית סגירה של השיניים באופן שכאשר אני מניח את הלסת העליונה על התחתונה חלק מהשיניים נותרות באוויר . הלסת התחתונה שלי בולטת מעט החוצה מה שיוצר אצלי את היכולת לשים אם השיניים הקדמיות לפני העליונות. בצילום שעשיתי לא מזמן גיליתי כי בלסת העליונה יש לי 3 שיני בינה בכל צד, ואילו בלסת התחתונה (אשר "זזה" קצת קדימה ב- 3-4 מ''מ) יש לי רק 2 שיני בינה מאז הלידה.
    בנוסף לכך, יש לי מרווח בין השיניים בחלק העליון בצורה של האות V הפוכה. לי הוסבר שזה תוצאה של שימוש 2 השיניים העליונות שבמרכז ושלושת השיניים התחתונות (שסוגרות עליהן). השימוש הזה הוא תוצאה של בעיית הסגירה כאמור.
    שאלותיי הן:
    1) האם כדאי ניתוח כירורגי על פני יישור אורתודנטי ? אמרו לי שניתוח כזה הוא "טראומתי" אבל לא הסבירו לי מה המשמעות של זה. אודה לכם אם תוכלו לשפוך קצת אור...
    2) במידה ונבחר האופציה האורתודנטית - האם מזיזים את השיניים יחד עם הלסת ? האם ניתן להזיז בכלל לסת שלא בניתוח כירורגי ?

תודה רבה מראש
    דן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול אורתוכירורגי

ד``ר עתליה וסרשטיין
    28/10/2007

1. ברוב המקרים בהם רצוי ניתוח לשיפור יחסי לסתות, יש צורך בהכנה אורתודונטית לניתוח כדי שמגעי השיניים בין הלסתות יהיו תקינים לאחר הניתוח וכן כדי לקבל תיקון משמעותי בפרופיל. באשר לטראומת הניתוח - רצוי לפנות בשאלה לכירורגים פה ולסת שהם מבצעי הניתוח.
    2. לא ניתן לאחר סיום תקופת הגדילה להזיז לסתות שלא בניתוח. ניתן להזיז רק את שיניים.
    הצעתי לך - לפנות למומחה/מומחית לאורתודונטיה, שיבדקו אם קיימת אופצית טיפול סביר ללא ניתוח, או ששיפור סביר במצבך יתקבל רק בעזרת ניתוח. האורתודונט.ית יפנ אותך לבדיקה הכירורגית לפי ממצאיו/ממצאיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו