אפשרויות ליישור שיניים שהתעקמו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשרויות ליישור שיניים שהתעקמו
    שרית
    28/10/2007

שלום רב,

אני בת 20 והשיניים שלי היו ישרות ומדוייקות.

לפני 4 שנים בערך, התחילו לצמוח לי שיני בינה שגרמו לכאבים וללחצים רבים על רוב השיניים ואני מניחה שגרמו גם לתזוזת 4 השיניים הקדמיות בלסת התחתונה.

לאחרונה, אני מרגישה לחץ גם ב-2 השיניים הקדמיות בלסת העליונה ואני מבחינה בתזוזה קלה של אחת מהן.

לדעתי, שיני הבינה לא הפסיקו לצמוח לגמרי.

השאלה היא, האם כדאי להתחיל יישור שיניים? ואיזה טיפול ממולץ על מנת להחזיר את השיניים הנ"ל לקדמותן מבלי לשנות את מבנה השיניים האחרות שלא נפגעו ?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתן לישר בלי לעקם

ד``ר עתליה וסרשטיין
    30/10/2007

אם המצב האסטטי מפריע לך - כדאי לישר, גם אם שיני הבינה לא הפסיקו לצמוח לגמרי.
    יתכן שהצפיפות התחתונה תגבר בשנים הקרובות - קל יותר לישר כשהצפיפות קלה יותר (אז יש פחות צורך בהסרת חומר שן לצורך היישור)
    יש מספר סוגי טיפולים, שיכולים להתאים לרוב המקרים - תלוי בדרישות האסטטיות שלך ממכשיר הטיפול ובתקציב העומד לרשותך.
    בכל מקרה כדאי שתפני למומחה/מומחית לאורתודונטיה. את רשימת המומחים תוכלי למצוא באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או האתר האגודה האורתודונטית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך!

שרית
    31/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו