לחיצת לסתות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחיצת לסתות
    טל
    15/07/2010

לילה טוב,

אני בת 24 ובריאה בד"כ.
    ידוע לי שבעבר הרחוק הייתי חורקת שיניים מתוך שינה. כיום מעירים לי על כל לעיתים רחוקות (אחת לכמה חודשים).
    מה שמפריע לי בעיקר זה לחיצת לסתות, אם כך קוראים לזה. - זו קורה דווקא בשעות בהן אני ערה, כשאני מתרכזת משהו, נוהגת, או בעת מבחנים.. אני לוחצת את הלסתות ממש חזק (לפעמים גם לוחצת את הלשון כאילו מחוץ ללסתות, מה שמשאיר לי פסים לבנים, כנראה ממחסור בחמצן, בלשון, וגם בצדדים של הלחיים.. כנראה אני "יונקת" אותן פנימה)..
    מעבר לפסים הלבנים, יש לי כאבים חזקים כשאני פותחת את הפה (לאכול, לפהק..), ונשמע מעין קליק נוראי (חזק מאוד ומרגיש כמעט כמו פריקה של הלסת) - שלא רק נשמע כואב.....
    אני לא יודעת אם זה קשור אך לאחרונה החלו גם כאבים באוזניים (אין דלקת עד כמה שידוע לי....).

אני יודעת שקיים פתרון לחריקת שיניים.
    השאלה שלי היא האם קיים פתרון ללחיצת שיניים? (מעבר למודעות לעניין... עד שאני שמה לב אני כבר לא מצליחה לפתוח פתיחה מלאה את הלסתות.. אלא משהו כמו ס"מ וחצי ומעבר לזה זה מ-מ-ש כואב).

(אשמח גם אם תוכל\י לקשר אותי למחקרים בנושא..)

תודה רבה, ולילה טוב.
    טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחיצת לסתות

הוספת תגובה

• clenching

ד``ר עתליה וסרשטיין
    15/07/2010

הוא המונח ללחיצת לסתות. תוכלי למצוא מאמרים לפי מושג זה. ממליצה לך לפנות לרופא/ת שיניים, שעוסק/ת בבעיות סגר ומפרק הלסת או למחלקות המתאיות בבתי הספר לרפואת שיניים שבאוניברסיטת תל-אביב או בביה"ח הדסה. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו