שאלות כלליות הנובעות מחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות כלליות הנובעות מחרדה
    שמואל
    11/11/2007

שלום רב. אני בן 25 והתחלתי לאחרונה טיפול ליישור שיניים דרך קופ"ח מאוחדת.
    אודה על התייחסותכם למספר שאלות:
    1.הרופא המטפל בי לא מופיע ברשימתכם של המומחים לאורתודנטיה. האם זה אומר שאינו מומחה? הייתכן שרכש את מומחיותו באוניברסיטה בחו"ל ולכן אינו מופיע?
    2.הרופא התקין לי בלסת העליונה מתקן קבוע באמצעותו מושכים את השיניים פנימה. המתקן מולבש על השניים הטוחנות משני צידי הלסת ובין שני צידיו מקשר ברזל קפיצי הנושק לחך.
    הברזל הקפיצי הנושק לחך מאוד מפריע לי בבליעה, האם הוא הכרחי? מה תפקידו?
    3.האם השניים עליהן מולבש המתקן הקבוע לא בסכנה של ריקבון שכן לא ניתן לצחצחן?
    4.לפני כשבוע הרופא הדביק לי את הטבעות על השיניים בלסת העליונה. על שתי הטבעות שמודבקות על הניבים ישנו צופציק קטן הבולט כלפי מעלה והוא מאוד מציק בזמן חיוך ולעיסה. האם הוא הכרחי? מה תפקידו?
    5.מהו החומר ממנו עשוי המכשור האורתודנטי המותקן בפה? האם אינו מסוכן?
    6.נאמר לי להגיע למתיחה כל חודש. האם אין סכנה שבמהלך החודש התיל העובר בין הטבעות יתרופף ממתיחותו מוקדם מידי לפני המתיחה הבאה?
    7.נכון לעכשיו איני "נוגס" במאכלים אלא חותכם ומכניסם ישר ללעיסה. האם זה בסדר או שמא ישנה חובה לאכול אך ורק מאכלים רכים וטחונים? האם אוכל בזמן כלשהו לחזור ו"לנגוס" או שמא אסור כל עוד יש "טבעות"?
    8.אני נוהג לשטוף את פי מספר פעמים ביום בשטיפת פה "אלמקס". האם זה לא מזיק למכשור האורתודנטי?
    בתודה רבה מראש על סבלנותכם ותגובתכם. יישר כוח על הפעלת הפורום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנסה לענות על שאלותיך

ד``ר אריאל דינבר
    13/11/2007

1. כנראה שלא אך הייתי מוודא סופית דרך ההסתדרות לרפואת שיניים (טלפונית)
    2. מומלץ להפנות שאלה זו לרופא המטפל.
    3. מומלץ להפנות שאלה זו לרופא המטפל.
    4. בחלק מהסמכים יש ווים שתפקידם לאפשר חיבור והפעלת כוחות באמצעים של גומיות וקפיצים.
    5. מומלץ להפנות שאלה זו לרופא המטפל.
    6. הרופא המטפל קובע את קצב ההפעלה מסיבות ביומכניות בהתאם למכשיר. אין לך ממה לחשוש.
    7. תמשיך כפי שאתה נוהג כעת.
    8. לא

צר לי שאני נאלץ לדלג על חלק מהשאלות, איני יודע איזה מכשיר שם לך הרופא, ומאיזה חומרים ומה גודל הפעלת הכוחות, ומי הטכנאי שביצע את העבודה. זה יהיה לא אחראי מצידי לענות על שאלות אלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו