מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנשך פתוחמ.ח31/08/2010
שלום רב .
אני סובלת מאז ומתמיד מבעיה של מנשך קדמי פתוח. (כמו שאפשר לראות בתמונה -הלשון דחפה את השיניים ועקב כך נוצר לי רווח קדמי ובשיניים הטוחנות אין רווח כלל.)
טופלתי בעבר בהיותי בת 11 במשך שלוש שנים בבעית הסגר ואחרי מספר שנים הפתח שוב נפתח אבל לא באותה רמה כמו שהיתה לי אבל עדיין יש מנשך פתוח שמאוד מאוד מפריע לי למהלך תקין של החיים. (חשוב לי לציין שגם לא הרכבתי את הפלטה אבל אני לא יודעת אם זה קשור כי נראלי שגם אם כן הייתי מרכיבה את הבלטה המצב היה חוזר בכל מקרה לקדמותו בגלל הלשון )
כיום אני בת 19 ולפני כשבוע החלטתי על טיפול אורטודנטי נוסף ובנוסף לסמכים שמו לי גם גודר לשון קבוע ( בנוסף הייתי גם במספר שיעורים אצל קלינאית תקשורת לפני כשנה בערך שלימדה אותי לשים את הלשון למעלה מאחורי השיניים במצב של בליעה ובמצב מנוחה )אבל בזמן דיבור נורא קשה לי באפן שוטף ובזמן שאני משתמשת באותיות השורקות לשים את הלשון מאחורי השיניים ואני מרגישה שהןדוחפות את השיניים העליונות בזמן דיבור ,הלשון אצלי לא יוצאת החוצה בזמן דיבור היא רק דוחפת מבפנים את השיניים החוצה .
אני לא יושדעת אם הגודר לשון באמת יחנך את הלשון שלי אחת ולתמיד לא לדחוף את השיניים, אני מאוד משתדלת ויש בי המון רצון לתת לגודר לשון באמת לעזור לי להפסיק את ההרגל הזה שבגללו הורס לי את כל המהלך של היישור שיניים התקין,
יש לציין כי הייתי אצל מספר מומחים לאורתודונטיה וחלקם אמרו שיש לעקור 4 שיניים וחלקם אמרו שממש לא נראה להם לעקור 4 שינייםבריאות ושבסופו של דבר כל המצב יחזור לקדמותו אז עדיף כבר להישאר עם השיניים.
הומלץ לי גם לעבור ניתוח והניצוח כולל קיצור לשון ,ואני נורא מפחדת לקחת סיכון שאולי זה ישנה לי את הפנים בצורה בלתי הפיכה ואני יצטער על כך.כל הסיבוכים הללו נוצרו אך בגלל הלשון הדוחפת !
אני יודעת שאם אני ירגל את הלשון לא לדחוףף אז הכל הסתדר והתוצאה תישמר לתמיד .
האם שמעת על מקרים שבאמת הגודר לשון יכול לעזור בצורה כזאת ? או שזה רק במהלך הטיפול ואחרי שאני יוריד אני שוב ידחוף עם הלשון ?
אני כבר מיואשת ואני לא יודעת מה לעשות.
תודה מרא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אופטימית.
ד``ר עתליה וסרשטיין01/09/2010גודר הלשון יכול לעזור מאוד ולאחר סיום הטיפול ניתן יהיה לתת לך מכשיר נייד שיכלול גודר לשון לשימוש בשינה- כשאין לך שליטה על הלשון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?