מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיבועשיר13/10/2010
שלום,
אני בת 22 לפני 4 שנים עברתי טיפול של 4 וחצי שנים (שלאחריו לא הייתי עם מקבע בלסת העליונה הוא אמר שלא כדאי לשים שם)
לפני כשבועיים בערך התחילו לי תזוזות ולחצים בלסת העליונה ואף זזו לי שיניים באופן די משמעותי, אני חושבת שזה קרה כתוצאה משיני הבינה שפתאום התחילו לגדול ביחד. מאז הייתי אצל האורטודנט שטיפל בי הוא אמר שלדעתו זה לא מהשיני בינה ולפי דעתו השיניים לא יזוזו יותר, ושבקשר ללשיניים שזזו אפשר לסדר זאת ע"י פלטה שקופה.
אני בעוד כ 3חודשים טסה לטיול של 4 חודשים. והוא אמר שלפי דעתו אין טעם להתחיל בטיפול ושאני אבוא אליו אחרי שאני חוזרת.. ביקשתי ממנו שישים לי מקבע למעלה כי אני חוששת שהם עוד ימשיכו לזוז לי עד אז... הוא אמר שהוא לא רוצה לשים מקבע רק לכמה חודשים כדי להוריד אותו אחר כך, וסירב להגיד למה, הוא רק אמר שהוא לא חושב שהשיניים יזוזו.
אני מאוד שחוששת שהן יזוז לי בזמן שאני אהיה בחו"ל .. אני ממש מרגישה רגישות ומפחדת לנגוס עם השיניים הקידמיות.
האם זה ממש בלתי אפשרי לשים מקבע רק לכמה חודשים עד שמתחילים טיפול??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע - תגובה
ד``ר אריאל דינבר14/10/2010קיבוע מודבק בד"כ לתקופות ארוכות (שנים). לתקופה קצרה נהוג להרכיב מכשיר נייד (נשלף).
טכנית אפשר לעשות הכל. לשיקולו של הרופא שלך מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
לילך14/10/2010קודם כל תודה על התגובה המהירה...
האם אפשרי לתקן שן שהתקעמה קדימה או אחורה קצת... בפחות מ3 חודשים? או שזה בלתי אפשרי...??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת... - תגובה
ד``ר אריאל דינבר14/10/2010כעקרון כאשר מדובר ב"שן שהתעקמה קצת" ויש לה מקום בקשת של השיניים אז התשובה היא כן. אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?