שיניים בולטות אצת פעוטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיניים בולטות אצת פעוטה
    אילנה
    12/11/2010

שלום,

בתי בת שנתיים וושלושה חודשים עדיין מוצצת למוצץ. ישנם ימים בהם היא רב שעות היום ולילה עם מוצץ וישנם ימים שהיא כמעט ללא מוצץ, רק בלילה.

לפני כחצי שנה שמתי לב ששתי שיניים הקדמיות שלה התחילו לבלוט קדימה.ניסיון גמילה לא הצליח.
    היום בגיל שנתיים ושלושה חודשים שמתי לב, כי לא רק שיניים קידמיות התעקמו, עכשיו גם הלסת העליונה בולטת קדימה וגם התחילו בעיות הגייה קלות.

התחלנו בתהליך גמילה, הפעם אני נחושה. יש לי מספר שאלות בנושא:
    האם מצב השיניים והלסת יכול להישתפר בעצמו, לאחר גמילה ממוצץ או שנטרך טיפול אורטודנטי בעתיד?
    האם יכול להוית מצב בו הלסת העליונה תמשיך לגדול גם ללא מוצץ, כי הבעייה כבר קיימת?
    שאלה נוספת - רציתי לקבוע תור לרופא שיניים ילדים - אך המזכירה אמרה לי שבגיל כה צעיר זה לא מומלץ, כי זאת חוויה מפחידה.

תודה רבה,

אילנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיניים בולטות אצת פעוטה

הוספת תגובה

• שיניים בולטות אצת פעוטה - תגובה

ד``ר עתליה וסרשטיין
    14/11/2010

1. יכול להשתפר מעצמו
    2. הלסת צריכה להמשיך לגדול אך פחות מהתחתונה. היא לא תגדל יותר בשל בעיה קיימת, אלא בגלל נטיה גנטית, אם קיימת.
    3. אצל מומחה או מומחית לרפואת שיניים לילדים לא אמורה להיות חוויה מפחידה
    ביתך עדיין צעירה מאוד. הניחי לה. גם אם המציצה חדלה בסביבות גיל 4-5 חל שיפור עצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו