עקירת שיניים לצורך גשר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקירת שיניים לצורך גשר
    הילי
    25/01/2011

היי, אני בת 16 וחצי, רציתי לעשות יישור שיניים והאורטודנט המליץ לי לעקור את 2 השיניים הרביעיות למעלה כדי לידחוף לשם את שהאר השיניים כי אין מקום לדחוף אותם, לא ממש הבנתי את השיטה הזו בגלל שאם יעקרו לי 2 שיניים זה יצור רווח בין השיניים וגם אם ידחפו שיניים אחרות לרווח הזה אז יווצר רווח במקום אחר (2 הניבים יעברו למקום של השיניים העקורות והשיניים שליפני הניבים לעברו למקומם של הניבים ו2 השיניים הקידמיות גם יזוזו לצדדים כי יהיה לידם רווח ואז יווצר בניהם רווח) איך השיטה הזו יכולה לעבוד בלי שיווצרו רווחים בגלל העקירות ??

אני מתלבטת עם לעקור את השיניים הבריאות האלו כי אני לא רוצה רווחים בין השיניים.

וחוץ מיזה גם אם לא יהיו לי רווחים וכל השיניים יהיו צמודות עדיין יהיו לי פחות שיניים וכל הפה שלי יראה אחרת כי יהיו חסרות 2 שיניים ומבנה הפה יראה שונה, ליפני כמה שנים האורטודנט המליץ לי לשים רסן ולא לעקור שיניים, אז מה עדיף לעשות גשר בגיל צעיר עם רסן ולהישאר עם כל השיניים או לעשות גשר בגיל יותר בוגר וליהיות עם פחות שיניים? ומה בסופו של דבר אמור לצאת יותר יפה וטוב השיטה עם הרסן או השיטה עם העקירות?

סליחה אם זה יצא ארוך מידי, אשמח אם תענו לי על כל השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שיניים לצורך גשר

הוספת תגובה

• עקירת שיניים לצורך גשר - תגובה

ד``ר אריאל דינבר
    29/01/2011

לגבי שאריות רווחים אין לך מה לדאוג. אני מניח שהאורתודונט/ית לא מתכוון להשאיר לך רווחים בין השיניים הקדמיות אלא אם הוא ציין זאת בצורה מפורשת.
    כאשר הרווחים סגורים אף אחד לא ישים לב שחסרות לך שיניים וזה גם לא ישפיע על התפקוד היום יומי שלך.
    על השאלה אם עקירות מתאימות למקרה שלך לא נוכל לענות לך בפורום זה כי שאלתך מחייבת בדיקה קלינית. מעבר לכך סביר להניח שבמקרה שלך כמו בהרבה מקרים אחרים יהיו רופאים שימליצו על עקירות ואחרים ימליצו הפוך. מה נכון? תלוי את מי שואלים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה גיל עדיף לעשות גשר

הילי
    31/01/2011

אני יודעת שאתם לא יכולים לדעת איזה שיטה עדיפה לי אבל התכוונתי - באיזה גיל עדיף ומומלץ לעשות גשר? בגיל 12 עם רסן או בגיל 16 עם עקירות? איזה שיטה עדיפה ויוצאת יותר טוב מוצלח ויפה?

ותודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו