מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבת לסת עליונה ויישור שינייםיאיר30/04/2007
שלום רב!
שמי יאיר ואני בן 24 ויש לי בעייה בלסת העליונה שהיא צרה מידי לעומת הלסת התחתונה כמו כן יש לי 2 ניבים באותה הלסת
השאלה שלי האם בגילי יש אפשרות להרחבת לסת (הרחבה של יותר ממילימטרים) באמצעות מכשירים כאלה ואחרים וללא ניתוח? כמו כן אם אני לא מעוניין בהרחבת הלסת עדיין ניתן ליישר את השיניים וליצור מראה וחיוך אסטטיים?
אשמח לדעת גם את העלויות של ניתוח הרחבת לסת ויישור השיניים בבקשה
תודה מראש
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבדוק מספר דברים:
ד``ר אריאל דינבר30/04/2007א. האם מדובר בלסת צרה או בסידור שיניים בצורה מוצרת (בלסת שרוחבה תקין)
ב. כמות ההרחבה הרצויה
בהתאם לכך ניתן לענות על שאלתך לגבי סוג המכשירים והאופציה הניתוחית/לא ניתוחית.
כמו כן, אני מעריך שלסת עליונה שרוחבה תקין ומותאמת ברוחבה ללסת התחתונה נראית אסתטית יותר מהמצב ההפוך.
לגבי עלויות ניתוחים יש להגדיר את סוג הניתוח (ישנן מספר דרכים ניתוחיות להרחבת לסת) ולשם כך עליך להתייעץ במחלקת פה ולסת באחת מבתי החולים בארץ: שיבא (תל השומר), בלינסון, איכילוב, רמב"ם, פוריה, הדסה עין כרם.
פנה לאורתודונט מומחה שעוסק בתחום האורתוכירורגי ותקבל תשובות קונקרטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יאיר01/05/2007ד"ר אריאל שלום
מדובר בלסת עליונה צרה יותר מאשר לסת תחתונה ובנוסף יש לעשות יישור שיניים משום שיש לי שני ניבים מעל לשיניים קיימות בלסת עליונה.
לגבי ההרחבה יש להרחיב כסנטימטר עד סנטימטר וחצי.
מבחינת סוגי הניתוחים ועלויותיהם אשמח לדעת כמה סוגים יש?
תודה מראש
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הממדים שצינת מדויקים סביר להניח
ד``ר אריאל דינבר01/05/2007שמדובר בטיפול משולב: אורתודונטי וכירורגי (אורתוכירורגי).
משיכת הניבים בד"כ דורשת הכנה אורתודונטית (יצירת מקום לשיניים הכלואות), חשיפה כירורגית של השיניים הכלואות ואח"כ משיכה אורתודונטית של השיניים למקומם הסופי בחלל הפה.
שאר שאלותיך נוגעות לתחום הכירורגי לכן אעדיף שתתיעץ עם מומחה בתחום הכירורגי (מומחה לכירורגית פה ולסת).
רשימת המחלקות הכירורגיות מופיעות בתשובתי הקודמת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אמר שאין צורך בכלל לעקור שיניים
עכביש בשיניים לילדה בת 8.5
חלקים לא שלמים בפלטה ומה מטרתם
חוסר בשיניים לטרליות ומה ניתן לעשות
קושי להסיר את הפלטות לפני האכילה
יישור שיניים בפעם השנייה ושימוש בפלטה
רסן חיצוני בשיניים לילדה בת 15
מנח הלשון בפה בעת מנוחה, דיבור ובליעה
פלטות שקופות לשימור לכל החיים
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?